Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Jobb vagy bal kézben kell...

Jobb vagy bal kézben kell fogni a pálcát?

Figyelt kérdés
Rajtengedélyen "elfogadják" ha jobb kézben fogom? Most készülök letenni, de több mint 10 éve a jobb kezemben fogom, jobbkezes vagyok, és múlt edzésen megpróbáltam a bal kezemben fogni, de olyan ügyetlenül csináltam mindent, a szárakat nem tudtam így használni, a pálcával szintén nem tudtam semmit kezdeni, egyszerűen nem megy. Ötletek, hogyan tudnám a bal kezemet fejleszteni? Vagy jó, ha a jobb kezemben fogom?

2015. szept. 23. 16:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
38%
Vágtába ugratásnál minek kéne kötelezően a külső kézben lennie? Nem a pálca miatt ugrik be,ha 2 csizma között van a ló,akkor fordul akkor is ha nem a külső kézben van a pálca. Na és ha ellenvágtbába emeled be? Akkor hiába vagy jobb kézen,akkor is a bal kéz (külső) oldal lesz a belső. Eza kötelező egyik kéz vagy másik kéz csak nektek,lötyögőknek divat,aki idomít vagy nem csak utazik a lovon,annak nincs ilyen h mindig fixen a belső vagy a külsőbe kell tartani. helyzetfüggő és az is marad. Aki ezt a belső kezet is kitalálta vagy szajkózza,az is csak utazik a lovon.
2015. szept. 24. 16:28
 12/17 anonim ***** válasza:

RarityLuv

A lovat nem úgy fordítjuk, mint egy buszt, hogy betoljuk a kanyarba. A ló a belső csizma körül fordul, onnan lovagoljuk a külső szárba, tehát ha valahol, akkor alapesetben a belső kézben érdemes tartani.

Amúgy meg relatív, félpercenként változhat.

2015. szept. 24. 17:39
 13/17 anonim ***** válasza:

Tegyük fel, hogy folyamatosan átlóváltásokat, vagy nyolcasokat lovagolsz, akkor félpercenként átveszed a pálcát? Esetleg egy kígyóvonalnál, ahol rövid időre szintén kézváltás történik?

Szóval nem mérvadó, viszont valahol ló függő, van aki a belső kézben tartja, én a jobb kezemben szoktam mindig, van aki meg mindig a ló gyengébb oldalához használja.

2015. szept. 24. 23:04
 14/17 anonim ***** válasza:

Miért ne tudnád átvenni a 110-es idomítópálcát a másik kézbe? Ha a ló bemajrézik tőle, az csak annyit jelent, hogy elég gyér módon lett hozzászoktatva, semmi többet... Díjlovas REV-en amúgy inkább azt szeretik látni, hogy belső kézben van, kivéve köszönésnél, mert ott ugyebár jobb kézzel köszönsz.

De amúgy helyzetfüggő, melyik oldalt kell megtámogatni, vagy jelezni, stb. Csak jobb kézben tartva pl. elég macerás elérni a hátsóját balról, bár nem lehetetlen, de...

2015. szept. 25. 01:18
 15/17 anonim ***** válasza:

Csak egy kérdés: REV-en melyik a belső kéz, amikor szimmetrikus a program? vagy átteszik?

(Egyébként nyilván át lehet tenni az 1,10-eset is, naponta cirka tízszer végrehajtom, szóval nem bajos egyáltalán.)

2015. szept. 25. 19:08
 16/17 anonim ***** válasza:

Átveszed, ha kell. Bár szerintem REV-en nem tragédia, ha nem.

A pálca a belső kézben szöveg meg nem hülyeség, kezdőknél. Mivel ott a ló általában befelé tud kitérni, ugyebár, a lovas meg még nincs olyan szinten, hogy ettől indokolt legyen eltérni, mikor igen, azért van ott az edző, hogy szóljon.

Persze van egy pont mindig, ahol ettől a "szokástól" is meg kell válni, ahogy a lovas fejlődik.

2015. szept. 25. 22:32
 17/17 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom h a belső kézbe
2015. szept. 26. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!