Jobb vagy bal kézben kell fogni a pálcát?
Pályán én is mindig a belső kezemben tartom a pálcát, terepen mindig a balban van. Pedig jobb kezes vagyok...
Azt nem tudom, hogy rajtengedélyen elfogadják-e. Edződet esetleg nem tudod megkérdezni?
Belső kézben kell fogni.
Én eddig mindig jobb kézben fogtam, faltól függetlenül, mert a pacim bal szemére vak.
Nagyon fura volt egy másik lónál bal kézzel fogni, de viszonylag hamar megszoktam :)
Tudtommal a szabályzatban nem szerepel, hogy melyik kézben KELL fogni.
Ahogy halasz előre a lovaglással, fogod látni, hogy lesznek olyan szituációk, amikor nemcsak korrigáláshoz vagy x szabály szerint (mint pl a belső kéz) szükséges adott kézben fogni a pálcát, hanem pl. az oldaljárások tanításához, lovaglásához az adott csizma megerősítéseként. Ehhez szükséged lesz arra, hogy mindkét kézben egyformán, szártól függetlenül tudd használni, szóval minél előbb kezded el gyakorolni, annál könnyebb lesz később. Ha pedig a szárakat sem tudod megfelelően kezelni így, akkor meg pláne.
Olyan nincs, hogy kell.
Általában belső kézben szokás, de pl ha 110-es díjlovas pálcával lovagolsz, akkor nem nagyon tudsz oldalt váltani, nem is kell, nem is esztétikus, meg sok ló nem is bírja, amikor átveszed.
Ha ugratsz, akkor a ló gyengébbik oldalához szokták rakni, pl ha tudod, hogy balra jobban kitör, akkora bal oldalon tartod, hogy ott szabályozd.
Fejlesztheted a bal kezed, nem árt, ha abban is szokod a pálcát. Az meg az éppen ott ülő vizsgáztatók kedvétől függ, hogy emiatt kapsz-e negatívat vagy sem, de emiatt nem lesz sikertelen vizsgád.
Amelyik kívül van, hiszen fordulatnál a külső kezeddel tudod a lovat ugye befelé, vagyis az ellenkező irányba fordítani. Ha megfordulsz és a másik irányba váltasz, a pálcát akkor is vedd át hogy a külső kezedben legyen. Ez kifejezetten osztályban, vágtába ugratásnál szükséges.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!