Miért bakol, amikor még csak odateszem a pálcát a farához?
előző vagyok
én is talalkoztam hasonló problémával: egy csődör a keféktől féltette a fejét, de csak azt
úgyhogy szegénynek a feje mindig mocskos volt mert nem engedte letakarítani, úgy félt a kefétől (szerintem tuti avval verték régen :( )
első vagyok,és nem értek egyet az előző válaszadóval...
lehet, hogy csak hiszti, de én inkább nem erőltetném, ha nem tudja elviselni...
Az én lovammal is ugyan ez volt, bár nem olt ennyire érzékeny. Kellett hozzá a pálca, de ha használtad akkor pedig bakolt, ő sem félt a pálcától és nem is verték. Nálunk ez színtiszta hiszti volt, amit mivel nem tudtunk kezelni egyre jobban elfajult. Volt, hogy már akkor is bakolt, ha egy feladatot nem volt kedve megcsinálni (éppen ekkor tanultuk az eleje körüli fordulatot és az annyira nem volt a kedvence). A megoldást végül egy edző jelentette aki felült rá és folyamatosan használta a pálcát (nem verte). Amikor ráütött a farára a ló bakolt, ezt játszották két-három körön keresztül, majd utána a ló el is fáradt és rá is jött, hogy nem tudja lepakolni, a feladatot meg ígyis-úgyis meg kell csinálnia. Utána még egyszer bepróbálkozott, akkor megint ugyan ezt játszották, de már kevesebb idő is elég volt hozzá, hogy abbahagyja. Azóta nem fordult elő többet a dolog.
ui: mi is tudtuk, hogy valószínűleg ezt kellene csinálni vele, amíg kibakolja magát, de nem volt senki a loviban aki a végéig rajta is maradt volna :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!