Sziasztok!Hosszú idők óta szeretem a lovakat.17 éves leszek,ösztöndíjas vagyok és az osztály legjobb tanuloja.Van egy pónim 7 éves herélt kb 100 cm a marja.De szeretnék egy nagyobb társat,akin lehet lovagolni,mert csak nem a pónin lovagolok mett neki se jó meg nekem se,meg az se jó neki hogy egyedül van.Mondtam anyuéknak hogy saját pénzből venném és tartanám a lovakat.Igazábol nem ez szokott lenni a probléma,hogy hogy fizettem ki,hanem inkább nem bíznak bennem.Ezalatt nem azt értem hogy nem lesz kiganyézva,meg nem ittatom meg hanem hogy elrontom,(pedig a pónink sincs elrontva) meg hogy nem tudnék kezelni egy lovat,mert a pónimat se tudom futószárazni (hozzátenném hogy amikor megnyertük akkorse tudott max párszor szoktuk a barátomal mert ugye tanítani csak 2 ember tudja ,más nem jön segíteni,barátom meg nem mindig van itt tehát ugy voltam vele hogy értelmetlen igy tanítani,mert mire jön a barátom elfelejti)Tudásom meg van ahozz hogy egy 10-15 éves lovat vegyek.Lovagolni tudok.Aki szokott hozzánk körmölni ő is mondta hogy készen állok egy nagyobb lóra mert tudásom meg van hogy mennyi abrak kell könnyű vagy nehéz munkás lónak stb meg ismer kiskorom óta.(egyébbként ő fogathajtó) Betegségeket felismerem ,pl volt egy pónink aki kólikázott anyu nem hitte el,ugy volt vele h hülye vagyok hozzá stb,aztán áthívtam egy lovast hogy nézze meg addig jártattam és télleg az volt.Meg mondtam anyunak hogy nem kell a póninak zab,mett nem csinál semmmit,csak legel.de kell mert tél van...2x be is gyulladt a lába,mondtam h ez a zabtol van...áthívtuk a körmöst ő is mondta hogy a zabot el kéne venni...Helyünk van hogy tartsuk terep lehetőség is van.Mitcsináljak hogy megengedjék hogy lovat VEGYEK?
Én is foglalkozok nyulakkal. Vidéken max átvevőkre lehet leadni pár ezerért,veszel nagyezüstöt,bécsi kéket kicsinek is 6 ezer,felneveled ,pároztatod de még ha meg is maradnak a kicsik ,és el is lehet adni akkor sem lehet abból sem megélni csak egy minimális kiegészítés. azon kívül h tenyészeted legyen minimum 30-40 db nyúlnak kell lenni, és mind kiváló minőségű anya kell h legyen ,különben annyit ér a genetikája mint a házi nyúlé. Ezekkel sok meló van,takarítani,betetováltatni a fülüket h legyen törzslapja,körmüket vágni kell stb.. A nyúltenyésztés jó hobbi de csak fagyipénz, több százezres állatorvosi költségeket (amik egy lóra elmennek 10 perc alatt esetenként) egyáltalán nem fedezi. Szóval kár őt hamis illúziókba ringatni,de tőlem csinálja..
2015. máj. 20. 18:31
12/23 anonim válasza:
Mindig ezzel az állatorvossal jöttök... én egy sereg lovat ismerek, amelyik sosem volt beteg.
2015. máj. 20. 20:15
13/23 anonim válasza:
ui: és biztosítást is lehet kötni, és akkor nem kell kivágni egy összegben az egészet, ha mégis.
2015. máj. 20. 20:16
14/23 anonim válasza:
tudom h te gyenge vagy agyilag többször bebizonyosodott, ezért nem is válaszolok,akartam de kitöröltem. Megint nem tudod miről beszélsz,látszik h neked ló nem volt még a kezedben.
2015. máj. 21. 18:33
15/23 anonim válasza:
jaj már megint ez a -40 es IQ bajnok .. Bővül a lista: 1: 80 ezres lószállítás
2: redőnygurtnis martingál
3:100 ezres egynapos verseny nevezés
4: minden lovat verni kell
5: most meg alapozzunk arra h úgysem lesz beteg ,de ha mégis akkor majd a nyulacskázásból kifizeti az 500 ezreket meg a kólikaműtétet. Ez a nagyfokú felelőtlenség,nincs valakinek pénze akkor ne alapozzon arra h nem lesz beteg a ló mert ha mégis akkor baxhatod a biztosítást mikor ott állsz az állatorvossal szemben és adja a számlát,akik nem tudnak lovat tartani 80 százalékuk az orvosi költségek miatt vannak korlátozva nem a tartás miatt,ha ennyire egyszerűen lelehetne rendezni egy biztosítással a dolgot akkor mindenkinek lehetne lova. Félek még bővülni fog a tudatlansági irreális hülyeségeket tartalmazó listád.
(Egyébként ki a fene fizet ki saját zsebből félmilliókat egy 150-200e Ft értékű hobbylóra? Veszek másikat, a régi meg jó lesz kutyatápnak.)
2015. máj. 22. 13:28
17/23 A kérdező kommentje:
Pl én fieznék ki félmilliot,mert ha egyszer megvettem,és vállaltam a felelödéget,és hülye voltam h nem vettem észre hogy beteg...a kutyatápost meg hagyjuk,az nem lovas viselkedés,amedig a ló él és nem menthetetlen beteg akkor a gazdája mellet a heoye,ha meg menthetetlen akkor meg altatás...
2015. máj. 22. 17:18
18/23 A kérdező kommentje:
Uhh elnézést a hibákért xd még nincs bemelegedve a tabom,és ilyenkor minden betüt ír,csak nem azt amit nyomok
2015. máj. 22. 17:19
19/23 anonim válasza:
Egészségedre! Én még akkor is meggondolnám, hogyha garantálná az az orvos a teljes gyógyulást. De természetesen ilyesmiről nincs szó. Előre kérik a műtét árát, "addig, uram, ki se vegye az utánfutóból!" aztán utána ha megdöglik, vagy használhatatlan lesz, akkor a vállukat vonogatják, hogy "miért nem hozta előbb" ki a fene kíváncsi erre? Két másik hobbylovat veszek félmillió forintból, kipróbált, bevizsgált állapotban.
Tisztelem, becsülöm az állatorvosokat, de azért szerintem egy csöppet el vannak szemtelenedve az árak dolgában. Rajtam ugyan ne akarják egy nap alatt megkeresni azt, amiért én negyed évig gürizek, ez aránytalan.
2015. máj. 22. 18:24
20/23 anonim válasza:
Mondtam már te büdös féreg ha hülye vagy valamihez kussolj,örülj ,hogy élhet a romlott lecsúszott fajtád. Arra vagy csak jó h egy anonim oldalon ugass a 42 szaros százalékoddal ,az életben meg a tápláléklánc legalja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!