Ezeket meg lehet kérdezni egy lovardától? Ti mit szoktatok lovarda választásnál? Mit érdemes?
- milyen lovakon lovagoltatnak
- van-e lehetőség voltizs hevederrel lovagolni
- milyen árak vannak
- mennyire zsúfolt az időbeosztásuk, mennyivel korábban kell bejelentkezni
- lehet-e magánórát venni
- lehet-e csak megtekinteni órát
Ha ezeket akarod megkérdezni, jogod van hozzá. Az óramegtekintés szerintem a legfontosabb, így ismerheted meg az oktatót és a stílusát. Sajnos én már 2x is rosszul választottam. Sajnos mostanában túl sok az olyan lovarda, ami csak "lovasudvar", és csak feldobnak a lóra, hogy menj néhány kört egyedül, mindezt 3000ft/óráért, vagy a másik véglet, mikor olyan nagy követeléseket rónak egyteljesen kezdőre, amit sok gyakorlott lovas is nehezebben hajt végre, ráadásul még bunkók is vele, ha nem sikerül neki pl.: kengyel nélküli tanügetésben kiskör elsőre...
Nézz körbe a választott lovardában, beszélgess az ottaniakkal a lovardáról, sok mindent meg lehet így tudni :)
Szia!
Saját tapasztalatból beszélek:
Ha azért tanulsz lovagolni, hogy később lehessen egy lovad, mindenféleképpen olyan helyre menj, ahol megtanulhatod a ló helyes ápolását, felkantározását, nyergelését. És persze lovagolni!
Nekem nemrég lett lovam, és két helyre jártam lovagolni, ha a második helyen kezdtem volna, szerelni, ápolni stb. nem tanultam volna meg. Ez is lehet egy szempont.
Ha úgy adódik a későbbiekben igen, szeretnék lovat, de elsősorban hobbizni szeretnék, edzésekre járni, fejlődni. :)
Volt egy balesetem, ami után nem tudtam visszaülni, azóta viszont elveszítettem a biztos ülésemet, ezért fontos számomra, hogy milyenek a lovak (voltam egy olyan helyen ahol a ló folyton ijedezett a kerítéstől, másokkal is láttam később, pedig évek óta ott él és megy), van-e voltizs heveder és magán óra mennyire megoldható, mert osztályban lovagoltam évekig, de ott nem tudtam fejlődni valamiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!