Érdemes feles tartásba kezdenem?
A lovamat egy ismerősömnél tartom, jó szándékból nem kér tartásdíjat, viszont boxban van, és csak akkor van szabadon amikor az ismerősöm kiviszi lemozgatni (kb egy óra)vagy amikor én kiutazok és kiviszem futószárazni, legeltetni vagy sétálni. Eredménye hogy egy kezesbárány csődörből egy mozgásra vágyó makacs lovacska lett. És marad is ha továbbra is boxos tartásban marad.
Mivel egy 2 év 4 hónapos csődör csikóról van szó, jobbnak látnám feles tartásba adni egy olyan helyre ahol nappal legelőre kerülhet.
A feles tartás azért jött szóba, mert a szülők egyre nehezebben tudják finanszírozni a havi fizetendőt és én is csak nyáron dolgozok.
Itt jönne a probléma hogy még csak 2 éves múlt, csődör, és lenne e egyáltalán valakinek igénye arra hogy beszálljon egy ilyen fiatal ló feles tartásába, aki nem is háznál lenne, hanem egy lovardában. -Mivel oda szeretném rakni hogy legelőn lehessen.
Nála csak karám van amit a lovak átugranak felügyelet nélkül.
A legelőre rakás mennyibe kerül? A szüleim már 15ezernél többet nem hajlandóak fizetni rá, ezért van az ismerősünknél a ló.:/
Bármilyen tanácsot elfogadok.
Úgy vettem meg Őt hogy beleegyeztek hogy tudják finanszírozni, segítenek ha én is nyaranként belesegítek a pénzemmel, ennél sokkal drágábban tartottuk, megvoltunk, aztán el kellett mennünk abból a tartásból mert az egyik kancának született egy csikója, elkezdte az enyémet tépni, azután a fia is elég durván kiharapta sokszor a bőrét.
Aztán most ezzel a kevéssel is bajlódnak mostanában valamiért..
Én neveltem fel, egy disznóólból vettem meg, nehéz lenne elengedni. Azt akarom hogy legalább legelőre had kerülhessen.
én azt tanácsolnám neked, hogy próbáld meg megcsinálni az ismerősödnél a karámot, akár vegyetek egy villanypásztort, oszlopokat, becsavarókat és úgy, az is kevesebb, mint havi 15.000 és akkor megoldódna a karámozás kérdése.
ami biztos, hogy nem jó az az, hogy boxban nő fel, ami lehetetlen az 15.000-ért bértartást találni és feles tartót találni szintén.
Igazából most csak kapálózok. A semmibe, pedig tudom hogy úgy sem sikerülne amit próbálok elérni.
Úgy érzem jobb ha inkább megválok tőle, akár minimális összegért, csak vigyék olyan helyre, ahol szeretik, vigyáznak rá mint a két szemükre, és tudjam hogy rendben van :'(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!