Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Érdemes feles tartásba kezdenem?

Érdemes feles tartásba kezdenem?

Figyelt kérdés

A lovamat egy ismerősömnél tartom, jó szándékból nem kér tartásdíjat, viszont boxban van, és csak akkor van szabadon amikor az ismerősöm kiviszi lemozgatni (kb egy óra)vagy amikor én kiutazok és kiviszem futószárazni, legeltetni vagy sétálni. Eredménye hogy egy kezesbárány csődörből egy mozgásra vágyó makacs lovacska lett. És marad is ha továbbra is boxos tartásban marad.

Mivel egy 2 év 4 hónapos csődör csikóról van szó, jobbnak látnám feles tartásba adni egy olyan helyre ahol nappal legelőre kerülhet.

A feles tartás azért jött szóba, mert a szülők egyre nehezebben tudják finanszírozni a havi fizetendőt és én is csak nyáron dolgozok.

Itt jönne a probléma hogy még csak 2 éves múlt, csődör, és lenne e egyáltalán valakinek igénye arra hogy beszálljon egy ilyen fiatal ló feles tartásába, aki nem is háznál lenne, hanem egy lovardában. -Mivel oda szeretném rakni hogy legelőn lehessen.

2014. júl. 20. 20:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Fiatal csődörcsikót társlónak??? Kizárt, hogy bárki elvigye. Heréltként könnyebb lenne.

Amúgy igaza van az előttem szólóknak, 15 ezer annyira kevés, hogy nincs az a hely, ahol ennyiért eltartanák, még ridegben sem. Egy ló havi tartása, ha valakinek saját földjei, saját takarmánya van és mindent maga termel be, akkor kb. 15-ből kijön, de ki az a barom, aki önköltséget kér el a lóért, plusz még dolgozik is vele.

Bokszban viszont annyira tönkre fog menni a lovad, hogy később mindenre alkalmatlan lesz. Fiatal lóról van szó, akinek most alakulnak az izületei, izmai, egy bokszban ez nagyon durván rossz. Minimum jó nagy karám kell neki, egész napra, sőt, az lenne a legjobb, ha éjjel is kinn lenne, csak egy beállóban. Nyáron még az se muszáj. Így lesz egy csökött, satnya, egészségtelen lovad. :-(

Nem tudom, ki ad manapság bármennyi pénzt is egy két éves csődörcsikóért (gondolom, papírjai sincsenek) de én a helyedben inkább elajándékoznám jó helyre, ugyanis ennek így semmi értelme nincs. A ló folyamatosan szenved, neked meg állítólag van egy lovad, amelyiket csak ritkán látod - ennek mi értelme van?

Később, ha lovazni akarsz és majd megengedheted magadnak, akkor vegyél egy belovagolt, nyugis heréltet, addig viszont szerintem felejtsd el a dolgot. Sőt, azt a 15 ezret, amit a szüleid hajlandóak lennének áldozni a pacira, inkább költsd el edzésekre egy lovardában, sokkal jobban jársz.

2014. júl. 21. 08:01
 12/12 anonim ***** válasza:

Senki nem fog betársulni melléd egy csődörcsikóhoz.

Ha nehezetekre esik havi 30-40 ezret a tartásra szánni, akkor érdemes lenne új gazdát keresni neki, mert ez így senki nem jó. A csikódat tönkreteszed, ráadásul magadat is veszélyezteted, mert egy ereje teljében lévő csődi bizony nem játékszer.

Szóval válj meg tőle, mert csak a probléma van vele és senki nem jár jól.

A másik, hogy inkább te társulj be valakihez felestartónak, ha csak ennyid van, de a legjobb az, ha mondjuk edzésre fordítod ezt a pénzt a lótartás kérdésére meg visszatérsz akkor,amikor már fix kereseted lesz és nem okoz gondot a havi költség.

2014. júl. 21. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!