Fel van törve a marján is és a heveder helyén is. Ilyenkor meddig kell pihennie? Mert nem hiszem hogy így jó lenne ha lovagolnák.
Egy ideig semmiképpen sem kellene lovagolni,utána is nyeregemelő(zselés?)mondjuk neogranormonos krémmel és tapasztaltabb lovassal(ne kezdő zötyögjön.
Hevederre javaslok hevederszőrmét.
Tisztázzuk a helyzetet: Van a lovardában egy ló, akit leszar az edzője és (ezek szerint) a lovasai is. De te (aki nem tudom, hogy kerülsz a képbe) észre veszed, hogy nincs ez rendjén és te akarod megoldani a problémáját, a felelőtlen gazdái helyett? Vagy te vagy a ló gazdája? Mert, ha igen, én azonnal elhoznám arról a helyről. Ha azt nem veszik ott észre, hogy a ló csupa seb a nyereg tájékon akkor a komolyabb problémákat hogy fognak megoldani? Feltételezem sehogy. Azt meg végképp nem értem, hogy nem jó a lóra a nyereg, az alátéteket meg összevissza cserélgetik? A lótartás/lovaglás egyik első számú szabálya, hogy a nyereg jó legyen lóra. Az alátétek cserélgetése sem túl szerencsés (bőrbetegségek), de e felett még szemet lehet hunyni.
De hogy a kérdésre is válaszoljak, egy darabig mindenképp kell pihentetni, figyelni mennyire fájnak neki a sebek stb. Esetleg kisebb gyerekeket valami kímélő és rápasszoló nyeregben lehet sétáltatni, de én még ezt se ajánlanám mert, aztán egy olyan heveder(és nyereg) iszonya lesz a lónak, hogy egy életen át küzdhetsz vele.
Akkor tök mindegy, hogy megírjuk, hogy 2 hétig nem kéne rányergelni, mert úgy is ráfognak.
Az egy dolog, hogy a nyereg nem jó a lóra, ez is szégyen, de a heveder nyomás attól lesz, ha túl meghúzzák. Hogy még fel is tört, gondolom vagy nem húzták ki a lábát, vagy koszos volt a heveder, vagy a ló.
Mert attól, hogy nem képesen 40.000-ért venni egy olyan nyerget, ami a lóra jó, azért 3000-ért vehetnének egy zsinóros hevedert, amivel ha normálisan van felnyergelve nem fog feltörni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!