Az öttusázók tényleg ilyen bénán lovagolnak?
Az előbb láttam a digi sporton egy összeállítást arról, hogyan készülnek az öttusázók a nyári versenyszezonra. Épp lovas edzésük volt és rossz volt nézni olyan bénák voltak, pattogtak össze vissza, huppantak a lovak hátába ugrás után, ronda ülés, tépték a lovak száját ezerrel. Most rákerestem, hogy van-e valami felvétel a youtubeon, hát kérem ez az utánpótlás, tehát a legjobb öttusázó fiatalok, így lovagolnak ők (hosszú felvétel, de kb bárhova bele lehet nézni, tele van gyöngyszemekkel):
https://www.youtube.com/watch?v=QOsqC5wPyFI
Ha neked jobban megy akkor miért nem vagy ott helyettük????
Ők már elértek valamit, és Te?
Én értem, hogy emelett még 4 másik sportot is csinálnak, de ilyen alacsony akadályokon, jól képzett lovakon több év után, profiknál azért ennél jobbra számítottam...
A tv-s bejátszásban tényleg olyanok voltak, hogy úgy ügetett az ember (és az nem utánpótlás volt), hogy a lábai minden felemelkedésnél kalimpáltak, a kezei meg emelkedtek.
A Tatterban szoktak edzeni.
A lovak mind idegbeteggé rángatott szerencsétlenek.Férjem dolgozott a Tatterban pár évig,tudna egyet-mást mesélni.
Van 5tusázo ismerősöm..
Ugen, sokat benáznak.
Az az utolső, amit elkezdenek, egyáltalán elkezdhetnek tanulni..( gyerekként korhatarhoz is van kötve, még a lövészetet is előbb kezdik, mint a lovaglást.
Aztan bedogjak őket a mélyvízbe, nem igazán oktatják őket.( persze erős túlzással, azokhoz képest, akik lovagolnak, vagy lönmagában ovas sportot űznek)
Az öttusázók nem ismerika lovukat, sorsolnak..
A hazai pályán általában a mar lejáratott lovakon gyakorolnak( amiken mar pl gyakorolt aznap a lovaglo..stb) aztan kap egy arab telivert. Csak példának érezd a különbséget.
Minden lőnak személyisege, habitusa van, baromi nehéz úgy jől lovagolni, ha nem ismered a lovat.
Gondolj bele: öt sportból készülnek és ebből a lovaglás az, ami totál lutri és kiszámíthatalan a számukra, mert a videón is látni, hogy milyen lovakat kapnak és nincs idejük se összeszokni, de kitapasztalni, mit hogyan preferál az adott ló, csak minél hamarabb végigérni a pályán a legkevesebb hibával, mert különben abból veszít, amit szisztematikus munkával biztosra felépített és ami valóban csak az ő teljesítményétől függ. Szóval én nem csodálom, hogy nem olyan lovakon gyakorolnak, amiknek megalszik a tej a szájában, mert az nem készítené fel őket arra, ami a versenyen várja őket.
Példának okáért meg lehet nézni, hogy mit produkált Rath Totilassal 2012-ben, pedig akkor már lovagolta egy ideje...ha a páros nincs összeszokva, nem kell csodálkozni, hogy nem mennek jól, hiába jó a ló és a lovas is külön-külön.
Volt olyan ló az öttusázóknál pár éve,aki a galoppról került át a Tatterba.Olyan idegbeteg volt a galoppon,hogy kisgyerek lovagolta,meg munkában olyanok,akik akkor tanultak lovagolni.
A Tatterban sikerült szerencsétlenből egy hónap alatt idegroncsot csinálni,egy ottani nagyokos sem mert felülni rá,nemhogy az öttusások.A sok agyhalott tatteros élő gyilkológépnek nevezte a lovat,mert nem volt olyan automata,amin még képesek voltak fennmaradni.
De nem ez az egyetlen jó ló,amit ott tönkretettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!