Lusta csikó? magyarázat lent
van egy hidegvérű csikónk ami 1 hónapja van nálunk és borzalmas lusta 3 éves, kocsizva van. Üget 50métert és lépésre vált. Egyébként egy bohókás természetű nagyon jófej ló, egészségügyileg 100%os (látta állatorvos) a patái rendben vannak (20éve ugyanaz a kovács jár hozzánk és nagyon jól dolgozik.)
Naponta van 1 órát befogva kb. + ápolgatom, vezetem kézen (hogy szokja, tanulja) tanítom neki a kézen megállást. Boxos istállóban van kifutóval
Egész nap szénázik reggel-este 1-1fándli kukoricás árpát kap, napközben néhány (2-3) almát.
miért lehet ilyen lusti? fajtája miatt?
Széna legyen előtte, az igazi tartási formában a széna ad libitum! De az abrakot én cserélném zab+árpa keverékre, mert a kukorica nem lónak való, még annyira sem, mint a zab. Fűt és hizlal, nincs arra szükséged szerintem.
Egyébként terepen azért meg lehet hozni a hidegvérű menőkedvét is, nem tudom, merre jársz vele, ha mindig ugyanaz az útvonal, lehet, hogy unja, és az is benne van a dologban. De azt is vedd bele, hogy nem tudjuk, mióta kocsizik és mennyit, lehet, hogy a kocsiban még hamar elfárad, ha ügetnie kell. És igen, a hidegvérű megy nehéz kocsiban is 15 órát is, lépésben, míg a melegvérű max 1-2-t, de azt síkvágtában is (és persze sokkal-sokkal könnyebb kocsival).
Azt azért próbáld meg, hogy ne hagyd neki, hogy visszaessen, hajts hozzá, és ha megy még valamennyit, te vedd fel, majd dicsérd meg: értse meg, hogy akkor állhat meg, ha kéred, akkor nagyon ügyes. De ha nem kéred, akkor nem eshet vissza. Nem azt mondom, hogy hajszold amíg bírod, de kicsivel mindig menjen tovább, mint ahogyan ő kigondolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!