Honnan jöhetett az ötlet (filmekben, regényekben találkoztam ezzel), hogy lovaknak kockacukrot adnak? (én úgy gondolnám, hogy nem biztos, hogy olyan jót tesz nekik, de kíváncsi vagyok, mi erre a magyarázat, mit mondanak a szakértők)
Gondolod, hogy csak a filmekben/regényekben van ez?
Bizony, van a való életben is.
.
Az embert és az állatot is azonnal jutalmazni kell, ha kivánságot teljesít.
Számoljad ki, egy kockacukor mennyit jelent a lónak testsúly-kilogrammra átszámítva. 2-3, de akár 6-8 kockacukor sem jelent semmit, még nem használ is. Nem azzal etetik, csak jutalmazzák.
Ha nem vagy rest, számold át az emberi testsúlyra, mennyi cukro-bevitelt jelent ez!
Jó bolna, ha nem lennètek sìkhülye barmok ès utánanèznètek a dolgoknak. A lovak fogainak kifejezetten ártalmas a cukor, mivel ennyire tömèny forráshoz nincs hozzászokva, idővel tönkreteszi őket. Mitöbb a ló önmagától ki is köpnè, azèrt eszi meg mert beletukmálják. De amúgy túl èdes, de mèg a cukorzabáló embernek is túl èdes a tömèny cukor.
Továbbá a macskának árt a tej, mert az ember az egyetlen emlős ami felnőtt korában is termelhet laktázt.
Szóval el kène jutni arra szintre, mikor olvastok is, nemcsak csináljátok a baromságot mondván nem halt bele rögtön az állat akkor biztos jó neki. Nem vèletlenül van tudomány, kène használni a felfedezèseit.
És ha laktózmentes tejjel itatjuk a macskát? Hmm? :)
Vagy laktáz enzimmel bolondítjuk meg kicsit a tejcsijét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!