Milyen praktikáitok vannak a vedlési időszakra? Mi a leghatékonyabb módszer, hogy minél előbb lejöjjön a maciszőr és ne kelljen pucolás után percekig a szőrt köpködni?
Alapos áztatás. Én pl úszni viszem.
De biotin, lenmag, lazacolaj, stb. Kinek melyik válik be.
Nyírás az segít a legtöbbet . De rizikós hogy megfázik...
lattam lovasbolta olyan keret amire az volt irva szőrhullas ellen. Gondolom ez meggyorsitja a vedlési folyamatot. Addig is pucold minel tobbet. Ha van fedett , jol zárt patamosod ahol meleg van akkor meg is furdetheted jo alaposan. Furdessel sok szor távozik a lotol😊
Nagyon egyszerű a válasz, csukd be a szád takarítás közben és akkor nem száll bele. :D
Egyébként a fentebb említett dolgokon kívül nem tehetsz túl sok mindent. Nyilván a sok kefélgetés pár nap alatt kihozza a nagyját, de ez meg egészségtelen számára.
Légy türelmes, itt a tavasz hamarosan vége a vedlésnek. :)
Adj neki kicsivel több lédús takarmányt, és esetleg naponta 2-3 marék kukoricát (többet nem kell), ezek kicsit segítik, gyorsítják a szőrváltást.
Az abrakba pedig tehetsz naponta 2× 1 kanál olajat (sima étolaj jó, vagy ha megengedheted magadnak, akkor a lenmag olaj is).
Én külföldön vettem (de valószínűleg itthon is lehet kapni, még nem kerestem. akkor megláttam és megvettem) valami vulkanikus követ, nem tudom mi a neve.
Sötét színű, lyukacsos, nagyon könnyű, de kemény (nem bántja a lovat!). Olyasmi, amivel a bőrkeményedést lehet leszedni. Na, szóval nagyon szuper eszköz, ahogy végighúzod a ló oldalán, rengeteg szőrt leszed. Egy része a kőre ragad, a másik meg csomókban lehullik. A legjobb módszer, amivel meg lehet küzdeni a vedléssel!
Még egy barátom mesélt róla, aki Norvégiában dolgozik egy versenyistállónak, és ott az összes lovardában ilyet használnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!