Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit gondoltok erről a videoról?

Mit gondoltok erről a videoról?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek?

Tényleg csak így lehet ezt megtanítani?

Ha azzal a bottal közelít a patájához és rácsap akkor miért emeli fel a ló hiszen a patája érzéketlen rész

Mitől függ hogy mikor csap oda az ostorral?

2:30-nál miért kell ekkorát rávágni?

Minden értelmes válaszolónak megy a zöld kéz

http://www.youtube.com/playlist?list=FLFnGN17DQ4flc_qNgLHx1Jg

2014. nov. 1. 10:15
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem elérhető a videó. "Ez egy privát lejátszási lista" Bár így látatlanba is megmondom, hogy nincs olyan, amit ne lehetne ostor nélkül megtanítani.
2014. nov. 1. 10:31
 2/10 anonim ***** válasza:
Gondolom a bárolásra gondolsz, illetve van szó a videóban. Versenysportban elég gyakran alkalmazott módszer, habár a díjugrató versenyszabályzat úgy tudom versenyen tiltja is külön. A patája meg csak annyira érzéketlen, mint a körmöd, ha rávágnak azért megérzed. Arra való, hogy ha a ló át is ugorja az akadályt arra ösztökéljék, hogy még magasabbra emelje a lábát, jobban maga alá kapja. Úgy tudom, de majd jönnek hozzáértőbb emberek, hisz én nem vagyok az. Szép napot!
2014. nov. 1. 11:00
 3/10 A kérdező kommentje:
Bocsi ez a link milyen? [link]
2014. nov. 1. 18:21
 4/10 anonim ***** válasza:

Ez ez egy idióta állatkínzó. Nem tudom, mire gondolsz, hogy "ezt" csak így lehet megtanítani. Ez a ló szenved és kínjában csinál mindent, csak hagyják már békén.

A ló patája nem érzéketlen.

Sajnos a spanyoloknál, mexikóiaknál létezik egy olyan baromság, hogy "dancing horse", ami azt jelenti, hogy a ló helyben topogva szerencsétlenkedik, a nép meg élvezi. Merő állatkínzás az egész, a lókiképzéshez az égvilágon semmi köze.

2014. nov. 2. 06:52
 5/10 anonim ***** válasza:
Véleményem szerint ezt következetes idomítással is meg lehetne tanítani, csak ugye az sok idő lenne. Ez tipikusan, a hogy érjünk el gyorsan eredményt kategória. Hogy a lóval mi van közben az nem számít, csak jól nézzen ki.
2014. nov. 2. 09:58
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat mentek a zöldek ha edetleg valaki tudna válaszolni a többi kérdésemre is annak is megy a zöld
2014. nov. 2. 16:56
 7/10 anonim ***** válasza:
szerintem is állatkínzó
2014. dec. 7. 13:31
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is szörnyű de én arra tudok gondolni hogy ugye ha jól láttam western ló és ott ugyebár az egyik versenyszám lényege az hogy minél lassabban ügessen/vágtázzon a ló de én ilyet még nem láttam, és szerintem teljesen értelmetlen és rossz.
2014. dec. 7. 19:56
 9/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy egy western lónak lassan kell ügetni, de azt máshogy is meg lehet tanítani! :( Szerintem ez puszta állatkínzás.
2015. febr. 4. 20:45
 10/10 anonim ***** válasza:

Ez nem idomítás, ez primitív kierőszakolás. Tiszta ideg szerencsétlen állat, fél a faszi minden rezdülésétől, mert csak a fájdalmat kapja tőle. Csinálja, csak hogy ne fájjon, de közben nem érti, mit várnak el tőle. Csinálja, csinálja, mégse kap dicséretet, csak további ösztökélést (büntetést). Most ez a szegény pára vagy annyira jóindulatú, hogy ennek ellenére sem kezd el bepánikolva küzdeni, vagy már annyiszor átesett ezen, hogy megtört és tudja, hogy felesleges minden ellenállás. (A végén meg is próbált elmenekülni félelmében, de még az is egy elég visszafogott próbálkozás volt... fájt látni)

Én nem vagyok egy nagy állatvédő, nem szoktam hímestojásként bánni a lovakkal, és herótom van az olyanoktól akik mindenre ujjal mutogatnak hogy "szegény lóóóó ez mekkora állatkínzás!!!", de erre tényleg nem tudok mást mit mondani én se.

Ez legalább olyan barbár, mint a kizsákolás, vagy a bárolás, amit fentebb említettek. És nem hinném, hogy ezt egyedül így lehet megtanítani. Legfeljebb így az egyszerűbb. Ezért is utálom a szórakoztatóipart: gusztusalan strichelés az egész.

2015. febr. 16. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!