Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Botlik a lovam! Mit lehetne...

Botlik a lovam! Mit lehetne ellene tenni?

Figyelt kérdés
3 éves múlott a lovam nem olyan régen. Kocsizik, hátazom is. Amikor először ültem rajta szinte minden második lépésnél megbotlott füves pályán. Aszfalton minden rendben vele de ha éppeb terepre megyek vagy a füvesített pályára akkor (mostmár kevésbé) de botlik. Meg van patkolva, mint említettem kocsizik is. Kocsiban álltalában aszfalton megy de ugyan ez a gond vele. Miért lehet ez? Mit lehetne ellene tenni? Patkó miatt van?

2015. márc. 20. 23:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
37%
A lónak négy lába van, mégis megbotlik.
2015. márc. 20. 23:52
 2/14 A kérdező kommentje:
Igen ezt én is tudom, de hogy ennyiszer!?
2015. márc. 20. 23:54
 3/14 anonim ***** válasza:
Ismertem egy lovat akit 3 évig csak homokos szepen elsimított pályán hasznaltak azt hiszem díjlovaglásban. Szovel terepen nem mentek vele Nehogy valami baja legyen stb... Aztán átkerült masik helyre ahol sokat mentek vele terepen is es pályán is. Mikor az első 10-20 alkalommal volt terepen akkor többet botlott mint lepett. A legkisebb buckán is majdnem elesett, meg csámpás is volt. De nagyon sokat mentek vele es sok gyakorlás utan gyönyörűen ment. Szoval gyakorolj vele sokat , Menj bele sokat ott ahhol botladozik. Es meg fogja o tanulni.
2015. márc. 21. 08:10
 4/14 anonim ***** válasza:

Itt egy oktató videó, mit kell ilyenkor csinálni:

[link]

2015. márc. 21. 08:38
 5/14 anonim ***** válasza:
Körme nem túl hosszú? Mert attól is lehet vagy ha a szemével gond van ,vagy ennyire béna szerencsétlen.
2015. márc. 21. 08:42
 6/14 szabi1973 válasza:
Egy jó kovács is sokat tud javitani helyes körmöléssel és patkolással.
2015. márc. 21. 09:09
 7/14 anonim ***** válasza:

Még csikó az! Az én megfigyeléseim alapján azoknál a lovaknál gyakorik, amik állásban, kis helyen nőttek fel, tehát egyszerűen még nincs meg az egyensúlyuk és nem urai a lábának.

A legjobb lenne, ha nagy dimbes-dombos helyen tartanád (ez gondolom nem megoldható), kell vele fokozatosan járóiskolázni és türelem is kell.

Bizonyos lábproblémák is kiválthatják ezt, meg valóban ha a szeme rossz, az is ide vezetnek, ezeknek se ártana utána járni, hogy tuti nincs-e valami a szemével, lábaival.

2015. márc. 21. 10:46
 8/14 A kérdező kommentje:
Mivel nem tudom hogy hol nőtt fel ezért sajnos nem tudom milyen körülmények között volt. Járóiskolát elkezdtem vele: még sokszor belerúg. Terepen nagyon szeret menni, járok is vele kb. hetente 2x-3x. Körmölve/patkolva általában másfél havonta szoktuk. Most hogy így mondjátok kicsit megilyedtem a szeme miatt. Hívni fogom a dokit és megnézetem. Köszönöm a válaszaitokat!!
2015. márc. 21. 13:30
 9/14 anonim ***** válasza:

A botladozás lehet lovashiba is, sőt, általában az. Ha nem lett helyesen belovagolva, akkor ne várj tőle mást.

De mivel kocsiban is csinálja, így lehet, hogy nem megfelelően van körmölve, hívj hozzá esetleg másik kovácsot is! A szemét érdemes megnézettetni, és eseteg próbáld ki súly nélkül futószáron, vagy teljesen szabadon karámban, hogy mit csinál.

2015. márc. 21. 16:20
 10/14 A kérdező kommentje:
Futószáron is botlik néha néha, hogyha nem figyel oda. Pl. "meglesi" hogy a szomszéd hogyan áll be a kocsival. :D Egyszóval ha eltekint valahova akkor már botlás veszély van!
2015. márc. 21. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!