Lehetséges-e, hogy egy 14éves lány belovagoljon egy lovat?
Szia, én most vagyok 14 éves és kérlek ne pontozzatok le, meg ne szóljatok le, nem kérek negatív kommenteket, én csak leírom, hogy az én esetemben mi volt.
Lehet, hogy ez nem számít egyáltalán az én érdememnek és, hogy ez nem is belovaglás, de nálam úgy volt, hogy a ló amelyiket lovagoltam, csak annyira volt belovagolva, hogy lépésben, ügetésben valahogy elevickélt lovas alatt, de ha a vágta szóba került onnantól nem lehetett bírni vele. Szerintem több mint, egy hónapig azzal küzdöttem, hogy ne az legyen az elsődleges célja, hogy levessen magáról. Szinte mindent bevetett, amit egy ló tud (jó, azért nem olyan volt, mint egy rodeó, de azért elég kemény), és ráadásul veszettül rafinált egy kis dög volt. És természetesen, nem ez volt az egyetlen hiányossága, a nyeregre/nyereg alátétre sunyított, ha a hasa alját pucoltam harapott és megpróbált megrúgni, alig adta fel a lábait stb. Én western stílusban lovagolok, szóval amikor elértem, hogy többé-kevésbé jól menjen mindhárom jármódban és már kicsit többet akartunk tőle, akkor beszállt az edzőm is és ketten lovagoltuk felváltva. Egy darabig szépen fejlődött, de mikor már kicsit többet kértünk tőle, szinte teljesen visszazökkent az alapokhoz és ez egy ilyen idegőrlő hullámvasút lett. Szóval, ha azt kérdezed mennyire nehéz, lehetséges, hogy nevetségesen fog hangzani, de nekem ez eddig a legnehezebb feladat amivel eddig a lovaglás terén (megy úgy minden másban is), valaha dolgom volt. Szóval, ha egy kicsi kétely is él benned az iránt, hogy ezt nem szeretnéd, vagy ha tudod magadról, hogy rosszul éled meg a kudarcokat akkor semmiképp ne vágj bele 14 évesen, mert így visszagondolva úgy érzem, hogy lehet, hogy én is jobban jártam volna, ha inkább nem kezdek bele. Jó, mondjuk az ló is valóban egy eszes jószág, de a környezetemet elnézve a többivel se lehet túl egyszerű, úgyhogy én azt mondom, hogy ezt még edző mellett is alaposan gondold át!
10/10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!