Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lehetséges-e, hogy egy 14éves...

Gattyán.Aranka1 kérdése:

Lehetséges-e, hogy egy 14éves lány belovagoljon egy lovat?

Figyelt kérdés
Ha igen, egy 10-es skálán kb. milyen nehéz lenne??? Előre is köszönöm a választ! :D

2015. márc. 14. 15:48
1 2
 1/15 anonim válasza:
Sokan évtizedes tudással se vágnának bele. 14 évesen biztos nem fog menni. Rengeteg kitartás kell hozzá, és szakértelem. Hagyd rá a felnőttekre/szakemberekre, akik értenek hozzá :D
2015. márc. 14. 16:02
 2/15 anonim ***** válasza:

Várj egy percet!

1) A korod huszadrangú, a lényeg az, hogy mennyi ideje, milyen biztonsággal, és milyen mentalitással lovagolsz! Teszem azt egy mongol lányka, aki kis túlzással előbb tudott lovagolni, mint járni, már 10 éves kora körül megoldja.

2) Milyen a ló mentalitása? Vannak lovak, akikre ráadod a nyerget, és szinte azonnal elfogadják, ahogyan a lovast is, más lovaknál hetekig csak a nyeregtakaróval vacakolsz, mire végre nem rúg-kapál tőle.

3) Attól, hogy esetleg jó lovas vagy, határozottan nem biztos, hogy boldogulsz egy nyers lóval! És belovagolni egy csikót óriási felelősség, még akkor is, ha nem lesz bajod, mert a lónak ezek lesznek az első benyomásai, azokat a jeleket fogja megjegyezni, amiket akkor tőled kap, szóval ha valamit elrontasz, akkor a ló életét is tönkreteheted (persze hosszú, kemény munkával kijavíthatók később is ezek a hibák, de a legtöbb embernek nincs türelme egy elrontott lóval vacakolni).

Összességében azt mondanám (mivel feltetted a kérdést, Te magad sem vagy biztos a dolgodban) felejtős az ügy.

10-es skálán? A fentiektől függ.

2015. márc. 14. 16:02
 3/15 anonim ***** válasza:

Azzal azért nem értek egyet amit az első pontban írtál. Az, hogy nem esik le és jobbra húzza jobbra megy, balra akkor meg balra, az még nem belovaglás. Van fent a neten is jó pár dokumentum film a mongolokról is akár. Olyan szájtépést és rángatást is ritkán lát az ember, mint amik ott előfordulnak.

Igenis számít a kor. Hiába lovagol az illető 14 évesen már 10 éve (mondjuk 7-8 éves koráig szerintem a legtöbb gyereknek nincs meg a kellő figyelme a lovagláshoz, soknak utána se...), akkor se volt tapasztalata elég lóval (főleg nem nyers csikókkal, ha mégis az azért komoly szülői gondatlanság), nem volt jelen 20-30 belovaglásnál, stb.

2015. márc. 14. 16:12
 4/15 anonim ***** válasza:
A mongolos egy példa volt, az a lényeg, hogy lehet 40 éves is, ha nem megfelelő a háttér.
2015. márc. 14. 16:17
 5/15 anonim ***** válasza:

Szerintem belovaglásban tapasztalt edző mellett lehetséges. Önállóan nem, sőt, önállóan még a tapasztalt belovaglók se nagyon lovagolnak be lovat, néha nekik is jól jön, ha rápillant valaki kívülről.

De ha ügyes lovas vagy és van egy jó edződ, akkor csak az ő felügyelete mellett lehetséges.

2015. márc. 14. 16:18
 6/15 anonim ***** válasza:
Én egymagam ehhez értő edző nélkül biztosan nem vágnék bele és egy 14 évest se tartanék alkalmasnak erre.( Én 15 éve lovagolok, volt saját lovam). Szerintem ezt kellő szakértelem és tapasztalat nélkül nagyon el lehet rontani...
2015. márc. 14. 16:23
 7/15 anonim ***** válasza:
43%
Láttam már 8 évest, aki jobban lovagolt mint sok felnőtt, de életemben egyszer. Szóval kizárva nincs, ha egész életében aktívan lovak között volt, ÉS iszonyú tehetésges, de 99,999% az esélye, hogy a legtöbb 14 éves alkalmatlan rá.
2015. márc. 14. 17:49
 8/15 anonim ***** válasza:
55%
Hát hogyne :D Ezen az oldalon ez napi jelenség. Valóságban 10 es skálán kb olyan -3.De ezt nem nehézséggel ,hanem teljes lehetetlenséggel értendő,kivéve ha valakinek az a belovaglás h húzom rúgom begurítom a vágtába ,8 segédszárral behúzva "kereken" megy már (!) sőt meg is áll ha már nem kap levegőt a 60 kör rotyó után. Szóval előre is szívesen válaszomba adom ,hogy egy 14 éves nem tud minőségi belovaglást nyújtani egy profi belovagló SZAKEMBERREL szemben,még akkor sem ha bemagolta a világ összes lovaskönyvét amiből kb a gyakorlatban a tartalomjegyzékig nem jut el. Csak manapság már jó dobálózni h 14 évesen belovagló vagyok meg sztáredző .szép rózsaszín lufi a mesesarokban.:)
2015. márc. 14. 19:34
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem. Beülni lehet, hogy be tudja, de belovagolni szinte biztos, hogy nem. Habár azzal egyetértek, hogy nem a kor számít, de a lovastudása nem lehet meg hozzá. Hiába született lóra, a porcosodás, a figyelem, koncentráció fejlődése miatt érdemben 10-12 éves kora előtt nem kezdhetett el lovagolni, ha onnantól aktívan segédkezett ténylegesen is hozzá értő belovaglónak 50 lónál legalább, na akkor lehet rajta gondolkodni.
2015. márc. 14. 20:07
 10/15 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat majd szerzek egy belovagló embert! :D
2015. márc. 14. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!