Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Aki úgy vesz lovat, hogy...

Aki úgy vesz lovat, hogy folyamatos edzői felügyeletre van szüksége, annak mennyire jön ki a havi lótartás?

Figyelt kérdés

Többnyire gyerekek írják, hogy most fognak lovat kapni, de majd mellette heti 2-3-4x jár a régi edzőhöz. Értem, hogy mindezt a szülők fizetik, de én pl 40.000-es bértartásban tartom a lovam, heti 1x járok edzőhöz, ami havi szinten még 12.000, plusz patkolás, orvosi költségek, egyebek, szóval 60 alatt biztos nem költök rá, de inkább többet, ami anyagilag igen megterhelő.

Van olyan, hogy a szülő vesz a gyereknek lovat és a 40-50.000-es bértartás mellett még egy olcsóbb edzőnél is 2000 ft-os díj melletti heti 3 alkalom mondjuk az 24.000 ft a bértartáson felül. Az elég húzós havi összeg...

2015. febr. 28. 02:15
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:

Az aki egy 12-14 éves gyereknek, edző mellett lovat vesz valószínű nem megterhelő ennek a dolognak a fenntartása, vagy nincs tisztában ennek az anyagi vonzatával.

Ezért én is inkább azt ajánlom mindenkinek, hogy csak akkor vegyen saját lovat, ha már önállóan, felügyelet nélkül is megbízhatóan tud lovagolni. Ha loviban tartja a lovát, akkor heti 1 alkalommal nem árt ha rá néz, hogy kijavítsa a hibákat. Aki meg otthon tartja a lovát, azok közül 2 jelentős típus van: egyik aki azt hiszi, hogy mindent tud és fent marad a lovon és megy a nagyvilágba, a másik pedig az, akinek hanem is telik edzőre, azért videókat készít magáról, és igyekszik javítani a magán és korrigálni a saját hibáit.

2015. febr. 28. 07:37
 2/26 anonim ***** válasza:

Még keveset is írtál kedves kérdező. Van ahol 5-6e-et is vígan elkérnek egy komolyabb edzőnél. Az az igazán húzós egy átlag embernek, ha ilyen személyhez készül. Bár én azt tapasztaltam eddig, hogy nem nagyon van különbség a 4 és a 6 ezres oktató közötti, az olcsóbb többnyire inkább lelkiismeretesebben dolgozik veled, nem a pénzre hajt elsősorban. De biztos mindig én fogtam ki csak a pénzhajhászokat az elmúlt pár év során. :)

Az én lovam ugyan baráti alapon van 20-ért tartva, de heti 3 edzést igyekszek mindig összehozni, így már is hozzádobok majd 40e-et. Ha az idő és a tárcám engedi meg még többe van. De kinek mi a fontos, én nem cicomázom a lovam hetente, nem járok csilivili cuccokban, de tudom, hogy mire érdemes költenem, amitől kerek az élet. :)

2015. febr. 28. 10:30
 3/26 anonim ***** válasza:

Hát, ha Pest környékét nézed, akkor:

- csak a bértartás minimum belekerül 55.000 Ft-ba. De ismerek olyan helyet, ahol 70-80 ezer a tartás.

- vedd még hozzá az állatorvosi költségeket

- körmölés, igény szerint patkolás 6-8 hetente

- egyéb költségek (felszerelés cseréje, javítása, esetleg lótáp, répa/alma, nyalósó, stb.)

- edző (heti minimum 1, ha haladó lovasról van szó, ha fejlődni is akarsz, akkor 3-4). Az edző ára nagyon megnyomja a dolgot, nélküle viszont szerintem stagnál az ember. Én szerencsés vagyok, mert 2500-ból megúszok egy edzést, és jó is az edzőm, viszont az átlag árak (ismételten mondom, hogy Pest környéke) 3-4-5-6 ezer/óra, az edző nevétől és a kiszállás díjától függően.

Tehát havi 100-120 ezer simán kirepül az ablakon.

2015. febr. 28. 11:04
 4/26 anonim ***** válasza:
Na pont ezekből húzzák a legnagyobb hasznot, megvetetik vele a legdrágább lovat ,amikor fele annyiért kapna neki valót, heti 3 alkalommal kimegy a gyerek bohóckodni,legyen 1 nap lópihenő ,maradt 3 nap amin az edző vagy valaki más foglalkozik a lóval borsós összegért. Gyakorlatilag félig másnak vesz lovat és még fizet is neki ,hogy jól érezze magát a saját lován amit Ő vett. :D És te még nem dobáltál nagy számokat,van ahol pl 80 csak a tartás és az edző elkér akár 5 ezret is alkalmanként mert neves ember vagy csak egyszerűen jól jár a tudatlan gazdaggal ,tudja fejni őket.Tényleg ezért tanácsolják azt a legtöbben ,hogy amíg nem érett annyira valaki vagy nincs elég tudása,iskola mellett ideje ahhoz ,hogy önállóan kezeljen egy saját lovat ,az addig ne vegyen,tanuljon iskolalovakon ,esetleg jobb bérlovakon és ha már tud valamennyit akkor vegyen saját lovat,mert kevésbé tudják lefejni ,mondjuk heti 2-3 edzést kifizet ,a többi nap meg egyedül dolgozik a lóval és nem másnak fizet ,hogy lovacskázzon a saját lovával mert Ő nem tud kijárni meg nem kell ,hogy mindig edzőhöz legyen láncolva..
2015. febr. 28. 12:40
 5/26 A kérdező kommentje:

csak szólok, hogy hülyeség a pest környékén minimum 55.000, én is pest környékén tartom 40-ért, rideg tartás simán van akár 30.000-ért is kis magán helyeken, de 35.000-ért sok helyen lehet tartani, tehát ez túlás, hogy pest környékén 55 a minimum.

persze oké, nem a belvárosban, de a környező településeken lehet találni 40-50.000-ért nem is putri bértartásokat.

2015. febr. 28. 14:49
 6/26 anonim ***** válasza:
Én speciel a nem rideg tartásra gondoltam. Egy olyan hely, ahol van pálya meg fedeles, hát, nem tudom, hol van megközelíthető helyen 40 rugóért. Nekem fontos a fedeles, mert télen, mikor használhatatlan a pálya, akkor nagyon jól tud jönni.
2015. febr. 28. 20:03
 7/26 A kérdező kommentje:
Hát lehet, hogy neked nagyon fontos, de azért fedeles csak a bértartások kb 10%-ban van, tehát a pest környékén lovat tartók 90% olyan helyen tartja a lovát, ahol nincs. És ilyeneket bőven lehet 55.000 alatt találni. Pálya meg simán van ridegtartásos helyen is. Én is ridegben tartom a lovam mellesleg. Mármint nyilván félridegben, mert enni kap. Az is bértartás, erről lehet vitát nyitni, hogy akár még jobb is a lónak, de semmiképpen sem megvetendő és bizony sokkal olcsóbb is!
2015. febr. 28. 23:27
 8/26 anonim ***** válasza:

Az embernek be kell lőnie, hogy mit szeretne tenni a lovával, mire használja. Aki versenyezni, meg überfelfejlődni akar, az elmegy olyan loviba, ahol van fedeles 60 ezerért, meg edző heti 3x 15 ezerért.

Én pl egy szimpla hobbi lovas vagyok, nem akarom megváltani a világot, engem a ló kikapcsol, pályára annyira nem vágyom, főképp terepezek, így a fedeles sem létszükség. Önállón elvagyok, néha azért elmegyek olyan helyre is ahol van edző, de ez kb havi 1-2 alkalom, hogy mire figyeljek oda és kb ennyi. Én nem akarok versenyezni, nekem elég az, hogy kedvemre csavaroghatok, meg ügyességi versenyekre járok, ráadásul ezek olyanok, melyekre egy normál edző nem készít fel (pl zörgős faágat húzatni nyeregből patakon, rönkön át).

Aki olyan beállítottságú, mint én, annak nem kell a csillivilli lovi, meg az über edző, mert ő tudja hogy hol tart és hogy tartsa szinten, ha neki ez elég. Viszont ehhez az kell, hogy úgy vegyen lovat, hogy már elboldoguljon vele egyedül is, max ha edző kell, akkor elég legyen hetente- 2 hetene 1x.

Aki meg többet akar, az úgyis kicsenheti a heti 2-3edzés árát.

2015. márc. 1. 01:17
 9/26 A kérdező kommentje:

A kérdésem pont nem az általad említett 2 kategóriára vonatkozik.

Tehát nem is az a hobbilovas, aki képes egyedül terepen, pályán ellovagolni a lovat, normálisan önállóan el tudja látni, észre veszi, ha baj van, stb. és nem is arra gondoltam, aki versenyzik, ott nyilván szükség van edzőre. Hanem azokra vonatkozik a kérdésem, akik úgy vesznek lovat, hogy egyébként valószínűleg még pályán se tudnák, hogy mit csináljanak 50 percen át, félnének felügyelet nélkül lovagolni, a terep meg eszükbe se jut.

Amúgy a kérdés az volt, hogy mennyit költenek így havi szinten a lóra azok, akik egyértelműen nincsenek még kész saját lóra, de idő előtt megveszik, mondván majd a saját lovukon tanulnak meg lovagolni.

De olyan válaszoló még nem írt, akinek így lenne lova...

2015. márc. 1. 01:57
 10/26 anonim ***** válasza:

Hát, kedves kérdező, az utolsó kijelentésedet cáfolnám, ugyanis én pont leírtam, hogy 100-120 ezer :) Volt nekem anno. Ha így szépen összeadogatom a dolgokat.

Egy olyan lovardában, ahol van fedeles, heti 3x edzek, és minden egyéb költség engem terhel.

Én mondjuk azért gondoltam, hogy fontos a fedeles, mert ha komolyan akarsz edzeni (itt ne a versenyszintet meg az überprofit értsed), idomítani, akár ugrani, akkor nem teheted meg, hogy "jaj, szar a pálya és nem tudok kimenni terepre se, mert hamar sötétedik, ezért nem dolgozok a lóval". Legalábbis én nem tehettem meg.

Ha olyan lovad van (és nekem olyan volt) aki igényli, akkor annak heti 6 alkalom munka kell, különben meghalsz, ha kimarad egy-két nap. De valóban, igazad van, ahol nincs fedeles, ott olcsóbb. Viszont engem a munkaidőmből adódóan a lehetetlenségig lekorlátozna.

De valóban nagyon megterhelő ez az összeg, az az egyetlen mázlim, hogy mind a ketten dolgozunk a férjemmel, még nincs gyerek, így ki tudtuk fizetni. Aztán aki még profibb helyen tartja jártatóval, meg anyám tudja, plusz jönnek hozzá a hatezres edzők, azoknak nyilván jóval több az összeg.

2015. márc. 1. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!