Zablát kéne vállatom?
Figyelt kérdés
Mostanában a lovam néha kiveszi a szárat a kezemből, bár hozzá van szokva, hogy leléptetéskor hosszú száron van de mostanában ha pl. ügetés után lépünk akkor magáton lecsapja a fejét a szárat meg húzza ki a kezemből. Elősször a szár hosszúságra gyanakodtam, bár szerintem az jó no de még is hosszabbra engedtem, de akkor is csinálta . Akkor gyanakodtam arra , hogy a kezem a felelős igy még jobban oda figyeltem a mozdulataimra, de szerintem a kezem se erős. Lehet csak bele szokott a jóba, hogy leléptetéskor hosszú szár akkor máskor is elveheti? Egyébként D-s zablát használok.2015. jan. 25. 15:25
1/2 anonim válasza:
Nem kellene, mert mostanáig nem jelentkezett ez a probléma, pedig gondolom ugyan ezt a zablát használtad.
Ha a könyököd a tested mellett van, a vállad pedig hátul, akkor a kérdéses akció előtt a hátad/vállad megfeszítésével ellen tudsz tartani (nem húzni). Felfelé ható félfelvétellel próbálkozz az elejét megemelni és az elejéről a súlyt hátrébb helyezni, majd engedés.
2/2 anonim válasza:
Nem kell zablát váltanod, lehet csak szemtelenkedik, bepróbálkozik. Amikor ki akarja rántani a szárat a kezedből, akkor csak tartsd fixen és erősen. Nem te rántasz a szájába, hanem ő saját magának. Ha nem engeded, hogy kihúzza, akkor pár alkalom után rájön, hogy ezt nem kéne. Esetleg pálca pöccintést is adhatsz mellé jelezve, hogy ez nem kívánt viselkedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!