Rövid, vagy hosszú szár?
Jóhogy rángatja a fejét, hogyha belekapaszkodsz a szájába. Ami ugye kezdő lovasnál elkerülhetetlen, ha kibillen az egyensúlyból. Nem is teljesen értem, hogy futószáron minek kell fogni a szárat.
Ugyan nem értek az oktatáshoz, de a lovardában, ahová járok a szárat véletlenül sem fogják nyeregben sem. A szügyelő karikájába van befűzve egy kapaszkodó, ha kell azt jónapot.
Jól írja az első, nem a szárban kell megtalálnod az egyensúlyt.
Én anno nem így kezdtem, de a fiaim már voltizshevederrel kezdtek lovagolni tanulni. Vitathatatlan az előnye az alapok, illetve egyensúly elsajátításánál. Javaslom esetleg nálad is.
Amennyiben nincs rá lehetőség ne babrálj a szárral. A fiúknál nyeregben is gimnasztikáztatják őket. Ha fognák a szárat azt sem lehetne. Szóval szerintem kérdezd meg az oktatód, hogy hogyan is képzeli az oktatásod.
Vazze, te a ló szájába kapaszkodol vágta közben? =8-o
Elengedett kézzel is tudni kell vágtázni! Ha mindenáron kapaszkodni akarsz, akkor kapaszkodj a nyeregbe, de ne a szárba, mert megőrjíted a lovat!
Se hosszúnak, se rövidnek nem kell lennie, pont megfelelő hosszúságúnak kell lennie, ezt majd az adott ló és a vele végzett munka, illetve az adott pillanat fogja meghatározni a jövőben, meg fogod érezni, hogy mikor mihez milyen az éppen megfelelő szármérték, amiből egy kétcentis mozdulattal fogsz tudni adni és elvenni is.
Majd megérzed, de ehhez idő kell, addigis nem tudsz mást tenni, mint az oktatódra hagyatkozni és remélni, hogy jól tanít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!