Megéri megvenni?
Lovat nem szépség alapján kell választani....
el kell oda menni állatorvossal, hogy megvizsgálja, egészséges-e?
És neked is ki kéne próbálni, mert attól, hogy szép, lehet, kiülhetetlen az ügetése, vagy éppen rossz lábra ugrik be vágtába, esetleg elrohan, ijedezik.....
A kora meg tökéletes ha hobbira használnád...
Elozo vagyok. Teljesen egyetértek az eldovel tenyleg ne a színe alapján meg hogy van egy hoka a fejen meg ezek alapján nezd, meg hogy mijen cuki mert ha nem is azt a lovat veszed meg hanem egy másikat. Mert lehet hogy nem a te lovad lesz a legszebb a világon de te ugyis ot fogod alegszebbnek, a leg aranyosabbnak látni. (azert
irok ékezet nelkul mert telorol vagyok.)
Megnézted már rendesen? Kipróbáltad? Látta állatorvos? Na és hozzáértő (a leírásod alapján nincs elég tapasztalatod még szerintem észrevenni sok mindent, amit egy tapasztaltabb szem rögtön kiszúr)?
Ne általánosítsatok azért, hogy egy angol telivér tuti, hogy ezzel a betegséggel jár avagy ezzel nem. Ez ostobaság. Minden betegség kialakulásának 50 % esélye van (vagy igen vagy nem...:) ). Amit csak lehet meg kell előzni.
Csak a lovasok.hu-n jelenleg 2265 lovat árulnak, ráadásul holt szezonban még piszkosul olcsóak is. Nem hiszem el, hogy nem találsz egy megfelelőt sem. :)
És miért pont póni? Már csak azért is kérdezem, mert igen hamar kinövi az ember, akkor már inkább egy 150 centi körüli lovat keresnék, az gyereknek is és felnőttnek is jó. Felnőttként pónival fogatozni lehet jól, de azt is inkább párban érdemes.
Mellesleg a 12 éves ló egyáltalán nem öreg, még 8-10 évig simán lehet mindennapi munkában. A betegségek előjövetele meg a ló előéletétől is függ. Megfelelő állatorvosi felügyelet mellet (rendszeres oltások, vérvétel, féreghajtás) nem lehet gond, főleg, ha a takarmányozásra, vitaminozásra is odafigyel az ember.Pl egy 17-18 éves intenzív munkában lévő lóval érdemes porcvédőt szedetni.
De mondom egy 12 éves ló még 10 évig tuti társad marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!