Mit éri meg a lónak előre megvenni? és megéri bőrkötőféket venni?
Muszáj előre megvenni, mert elég kellemetlen ha ott a ló és nem tudod kikötni, lepucolni.
A bőr kötöfék nagyon könnyen szakad, inkább szép mint praktikus.
Ha nem tudod előre hogy na neked ennél kissebb vagy ennél nagyobb ló tuti nem kell.. akkor elég ha veszel egy nagy intervallumban állítható kötőféket vezetőszárat meg egy pucolós felszerelést..a többit meg sztem jobb lóra..
Olyanok mint vasvillák, lapárok, seprű azokat meg illik előtte..:)
Szóval az istálló, karám legyen meg..
Vegyél ápolószereket (kefék, szivacs, patakaparó stb.), kantárt (szerintem megéri teljes felszereltséggel együtt), vödröket az etetéshez, nyerget nem muszáj (ehhez pontosabban kell tudni a ló méretét), a sampont vagy patazsírt is lehet majd még később venni.
A kötőfékről annyit, hogy a bőrt nagy forgalomban, utazásra ajánlják, hiszen a ló baj eetét könnyen ki tudja szabadítani magát, de egyébként nincs különösebb előnye. :)
Mindent megvehetsz, amihez nem kell pontos méret és amire az első napokban szükséged lesz. Ha nem valószínű, hogy kisebb, vékonyabb felépítésű lesz a ló, akkor vehetsz neki fullos kantárt, de zablát csak mérés után.
Én ápolószereket, -eszközöket, kötőféket, vezetőszárat, futószárat, ostort, kapicánt; ha szállítani kell takarót, fáslit, pataharangot, plusz sebkezelő szereket fogok venni még az érkezése előtt. Ha otthon tartod majd a lovat, akkor gondolom fel sem merülne ez a kérdés, hiszen sokkal, de sokkal több mindenre szükséged lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!