A lovam mindig belehempereg a legnagyobb sárba. Mit lehetne tenni?
Szép, száraz időben eszébe se jutna hogy hemperegjen, de amikor esett az eső és hatalmas a sár, abba mindig. Pláne, hogy szürke lóról van szó. Eleinte még nem zavart, merthogy milyen aranyos. De ez már rendszeressé vált. Hazajövök a suliból és mennék vele lovagolni, de nem lehet mert csurom sár, és még meg sem száradt úgyhogy nem tudom lepucolni. Tegnap is meghempergett, később elkezdtem pucolgatni. Ahol megszáradt ott lejött a sár, de egy csomó helyen vizes maradt. Ma direkt korán felkeltem, hogy akkor most lepucolom és megyek lovagolni. És mi fogad? A ló megint csurom sáros...
Valami módszer amivel le lehetne róla szedni a nedves sarat? Nyilván azért 5-6 fokban nem akarom megfürdetni.
Vagy esetleg valahogy leszoktatni róla?
gyökérkefével leszeded a sár "homok" tartalmát amennyire tudod, utána egy törölközővel átdörzsöld a nedves részt.
jó, ha van egy törölköző a ló cuccai között, én lovaglás után is azzal törlöm meg a nyakát, fejét (ami kilóg a takaróból) hogy meg ne fázzon, míg a többi része megszárad.
de ha sajnálsz feláldozni rá egy törölközőt és rongyod sincs, akkor használhatod a jó öreg "csutakolás" metódust, egy marék szalmával.
nem baj, ha nem jön le tökéletesen, a folt látszódni fog, a lényeg, hogy ne legyen túl homokos, hogy ne törjön fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!