Mit csinaljak? Ilyenkor nektek mi lenne a reakciotok?
egyszerűen nem szabad úgy lovat venni, ha nincs pénzed eltartani. még jó, hogy a személy most mondta vissza, nem az második bértartás befizetése előtt 5 perccel... szerintem még külön jó, hogy átgondolta és belátta, hogy nem fog menni még pont időben.
nem tudok a helyedbe helyezkedni, mert nekem 7 éve van saját lovam (bértartásban), szerencsére feles tartót sose kellett fogadnom, pedig voltak már nehéz helyzetek, amikor szó szerint a falatot kellett megvonnom a számtól, hogy a bértartás, vagy az állatorvos ki legyen fizetve.
szerintem nagy felelőtlenség (lenne) így belevágni, de ha te úgy gondolod, akkor most még gyorsan kereshetsz egy feles tartót, de az a baj, hogy amíg nem a tiéd a ló a leendő felestartó normálisan ki se tudja próbálni...
Így nem vennék lovat. Eleve úgy nem vennék, hogy nincs elég pénzem eltartani - később persze adódhat ilyen helyzet - de eleve így vásárolni óriási felelőtlenség, hiszen még a szállítóban történhet olyan baleset, aminek több százezres az anyagi vonzata és akkor még haza sem ért a ló.
Ilyenekben megegyezni nem szabad. Ha a későbbiekben meg akarjátok valósítani, szerződésbe kell foglalni, hogy az illető fizeti a tartás és minden egyéb költség x százalékát, fix ideig, felmondás nélkül. Ez egyrészt megelőzi azt, hogy vaktában ígérgessenek, másrészt biztosíték a tulajdonos részére, hogy legalább arra az időre nem marad magára.
Nem is értem, miért írnak az emberek szerződést arról, ha kiadnak mondjuk egy ingatlant...vagy autót bérbe... Most te komolyan ennyire elmaradott vagy? Nem csodálkozom, hogy nem szívesen adnak ki neked bérbe lovat!
A meg nem fizetett díjakat a perköltséggel együtt a jogerős végzés után a végrehajtó letilthatja a számlájáról.
Egyébként meg előre kell fizetni. Ha teszem azt ötödikéig nem fizet, akkor fel lehet bontani a szerződést és keresni olyat, aki tud olvasni, írni, meg némileg nagyobb a felelősségérzete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!