Kezdőoldal » Állatok » Lovak » 1. Megengedné? 2. Ez felkészít...

1. Megengedné? 2. Ez felkészítene ugye?

Figyelt kérdés

Sziasztok!:)

"1.megengedné?" : Tehát oktatómnak van egy pónija és arra gondoltam,mi lenne ha betanítanék neki a szabadidőmben valamit? (ágaskodás,spanyol lépés ilyesmik) A póni nagyon okos csak nem tudom hogyan kérdezzek rá,hogy ezt kipróbálhatnám-e?

"2.Ez felkészítene ugye?" : Itt az lenne a kérdésem hogy az oktatóm azt mondta hogy amikor csak akarok kimehetek hozzájuk és nyugodtan ápolhatom a lovakat,szerszámokat,szinte bármiben segíthetek beleértve a ganézást is vagy épp a futószárazást is.Ez felkészíteni a saját lóra amit majd egy jó pár év múlva szeretnék?

2014. dec. 23. 16:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Valószínűleg nem engedné meg és igaza lenne! A trükkök tanításának is megvan a maga módja, előképzettség nélkül belefogni óriási felelőtlenség. Más se hiányzik az oktatódnak, gondolom, mint egy jól elrontott, ágaskodó póni.

A saját lóra pontosan az készít fel, amit az oktatód mondott: segítesz etetni, itatni, ganajolni, lovat ápolni, istállót söpörni, felszerelést ápolni stb.

2014. dec. 23. 17:04
 2/5 anonim ***** válasza:
A másik, hogy ezeket tanulni kell? Életemben nem etettem, trágyáztam, ápoltam szerszámot, mégis képes voltam ellátni a saját lovam, mert hát van két kezem, megfogom a vödröt, villát, aztán csinálom...nem egy agysebészet.
2014. dec. 24. 07:07
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem egy agysebészet, ez tény. De igenis tanulni kell. Persze, hogy akkor is meg tudod etetni a lovat, ha rosszul bánsz a villával, de kicsit könnyebb, ha gyakorlott vagy benne. De a lényeg nem ez. A lényeg, hogy a lovak gondozása közben olyan tapasztalatokat szerzel, ami majd igenis jól jöhet, amikor saját lovat gondozol. Megtanulod felismerni a ló viselkedésének apró változásait, amelyek problémára, betegségre utalhatnak. Megtanulod a takarmányozás kérdéseinek komplexitását, hiszen nem úgy működik a dolog, hogy "adok a lónak két fándli abrakot meg egy villa szénát", hiszen napszaktól, évszaktól, munkavégzéstől, életkortól, takarmányhasznosító képességtől, előzetes betegségektől stb. nagyban függ és ez bizony nem általánosítható, még ugyanazon ló esetében sem.

A lovat le tudja ápolni bárki, aki nagyjából tudja, hogyan nyúljon hozzá, de egészen más, amikor rutinnal ápolod és ápolás közben jól reagálsz a ló esetleges hülyeségeire, vagy észreveszed, ha valahol gond van - egy beszűrődött láb, egy problémás nyírbarázda, egy apró sérülés, bármi. Szóval igenis kell az a rutin - én a magam részéről borzasztóan örülök, hogy mire saját lovam lett, pár éve már napi szinten dolgoztam suli előtt és után meg szünetekben a helyi méntelepen. Öt év alatt, amíg az ottani lovakat gondoztam éjjel-nappal, annyi mindent láttam, tapasztaltam, tanultam, hogy valóban felkészültem arra, amit egy saját ló jelent.

2014. dec. 24. 07:22
 4/5 anonim ***** válasza:
Persze, egy kezdő lovasnak biztosan jó, hogy csinálja, ha másért nem is, hát azért, hogy lóközelben legyen, de ahhoz, hogy tanuljon, az is kell, hogy tanítsák. És amit tanítanának neki, az már le van írva valahol, el lehet olvasni, nem feltétlenül kell fél bála lucernát megetetni a lóval ahhoz, hogy élőben lássuk, milyen hatást vált ki. Én arra gondoltam, hogy abból, hogy a két fánglit eléteszi, meg kitrágyázik, sokat nem fog tanulni. Mert az nem segítség egy oktatónak sem, hogy áll a gyerek mellett napi két órát és magyarázza a dolgokat a takarmányozástól a tartástechnikán át a betegségekig. Mindenesetre jobb, ha csinálja, mintha nem és tudom, hogy ezt élvezik.
2014. dec. 24. 08:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag ha megengedi ,hogy szórakozzál a lóval az ágaskodással azzal töltött fegyvert ad egy nem hozzáértő ember kezébe.. ezt maximum szakértők csinálhatják rendesen,neki állsz te és később már akkor is ágaskodni fog amikor éppen nem kéne aztán majd hullanak az emberek. Ha van egykis esze és ért hozzá az első pont törölve. A másodikat gondolom megengedheti.. De gondolom fiatal vagy még....
2014. dec. 24. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!