Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A ló nem csak zablával tud...

A ló nem csak zablával tud támaszkodni? Többi lent

Figyelt kérdés
Kicsit összezavarodtam, eddig azt hittem, hogy a támaszkodáshoz alapfeltétel egy puha kéz, meg egy zabla a ló szájában. Ennek ellenére sok képet láttam már, ahol a ló zabla nélküli kantárral dolgozik, és száron van. (?) Pl: [link] Értem, hogy lehet már a hagyományos kantáron kívül kismillió egyéb eszközzel lovagolni, magam is szoktam kötőfékkel, de olyankor nyilván nem folyik annyira komoly munka, inkább lazulás, nyújtózkodás. (persze ez nem azt jelenti, hogy szétesve közlekedünk egész edzés alatt.) Fogalmam sincs, hogy most ennyire rosszul gondolom ezt, vagy van valami igazságalapja is, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy a ló rendesen támaszkodjon a szája nélkül.

2014. dec. 7. 12:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
80%

Beszéld meg a lovammal, hogy mit szeret a legjobban, jó?

Gumizablát írtam, ha sejtenéd, hogy miről van szó, tudnád, hogy annál kényelmesebb nemigen van.

2014. dec. 26. 11:31
 12/23 anonim ***** válasza:
Ja és milyen három hónap? Egy éve van meg.
2014. dec. 26. 11:34
 13/23 anonim ***** válasza:
80%

Hű, de mennyire okos itt mindeki! :D

Miért is kell ahhoz nagy "hatás", hogy a ló támaszkodjon? Annyira látszik, hogy van itt, akinek a támaszkodás azt jelenti, hogy behúzzuk a ló fejét, hogy kakasítson, mert akkor az már azt jelenti, hogy támaszkodik. Hát nem. Nem véletlenül a szárak kirágatása a támaszkodás tesztje, ami már az E osztályú programokban is szerepel. A ló keresi a támaszkodást a zablán, nem pedig a lovas rövidíti a szárat a ló szájához, ehhez pedig se erő, se zabla nem kell. Épp ezért teszt az előre-lefelé, mert a kikényszerített kapcsolat után a ló nem fogja a szárat követni.

Ha meg úgy hiszitek, hogy egy korrekt alapokkal rendelkező lovas nem képes ezt a szintet elérni egy telivérrel zablával vagy zabla nélkül, akkor ti valamiért nagyon félhettek a telivérektől, ha azt gondoljátok, hogy az valami külön kategória, emberevő sárkány. :D

2014. dec. 26. 19:30
 14/23 anonim ***** válasza:
55%
Jólvan hercegnő,olvass még ki száz könyvet és ugyanúgy fogalmad sincs a ygakorlatról. Vágd be az egyens zablát a ló szájába ,sőt tegyél bele ajtókilincset. Észlény... Senki nem mondja,hogy zablanélkül nem támaszkodik,de nem egy átlovagolatlan ,páyláról lehozott telivér lesz erre alkalmas....
2014. dec. 27. 19:50
 15/23 anonim ***** válasza:
Az egyenes zabla marha knyelmes a lónak mondhatom :D De te megkérdezted a lovad ,hogy kényelmes-e ugye? Minél hajlékonyabb egy zabla ,annál kényelmesebb a lónak.. Nem véletlen van ,hogy a kétszertört zabla kényelmi szempontból is jobb mint az egyszertört. Mert ti aztán baromira okosak vagytok mondhatom.
2014. dec. 27. 19:57
 16/23 anonim ***** válasza:

A kétszertört fém zabla mióta hajlékonyabb, mint egy rugalmas, puha gumidarab? :D

Neked nem fogok bizonygatni semmit, jól írták, hogy szerinted a telivér egy idegbeteg emberevő, azért félsz tőlük ennyire. Attól, hogy te még kapukulccsal a szájukban se mernél rájuk felülni, az nem az én hibám.

2014. dec. 27. 20:33
 17/23 anonim ***** válasza:
Te veled az a baj ,hogy nem tudod miről beszélsz csak lököd a rizsát,nem egy telivéren ültem már ha tudni akarod,ha szerinted egy kétszertört fele annyira jó a lónak ,mint egy egyenes ajtókilincs akkor ne lovagolj,csak szaladgálj a ló mellett meg futószárazd.. Itt egyáltalán nem arról van szó,hogy ki nem mer felülni egy telivérre ,köze nincs ehez a témához,csak megint valamire elkell tereld a témát szokás szerint elfogynak az észérveid a végére.. Elég komoly primitívség részedről,hogy mindig olyanokkal jössz ,aminek még nem is érezted soha meg az ízét,olyanról okoskodsz amit nem csináltál soha meg a gyakorlatba.
2014. dec. 28. 09:17
 18/23 anonim ***** válasza:
A 67 százalékos válaszoló nem a zabla nélküli támaszkodást vitatja te ősműveltség ! Mindössze annyit mondott,hogy egy képzetlen csak beült de nem belovagolt telivért nem lehet egyszál madzaggal keretbe összelovagolni,amikor a zablára se reagál. ÉS ebben igaza van !Ha neked ebből azt jött le,hogy mer itt senki zabla nélkül telivérre ülni az már a te problémád. A másik,hogyha szerinted egy egyenes,merev zabla rugalmasabb egy törtnél,ne lovagolj jobban jár a ló !
2014. dec. 28. 09:30
 19/23 anonim ***** válasza:
55%
09:30 : Úgysem érti meg,hogy egy egyenes zabla ,függetlenűl a külső borításától erőssebb és kényelmetlenebbűl nagyobb hatást fejt ki a lóra egy csuklós zablával ellentétben ami nem mereven fekszik a szájában.Ez egy hozzáértő valaki :D
2014. dec. 28. 09:46
 20/23 anonim ***** válasza:

Ki beszélt keretbe összelovagolásról?

Majd azért egyszer az életben fogjatok a kezetekbe egy gumizablát, jó? :D

2014. dec. 28. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!