Mennyire hátrány, egy alacsony lánynak egy magas ló?
Nekem erről az a véleményem,ha lovas vagy,nem érdekel milyen lóval dolgozol.Lovagolok 170 magas ugró lovat aki 140-ről jött le,és egy 21 éves 130 centis pónit.Nem tudom mi a kérdés ? Ha tetszik megveszed,ha nem- nem.Azzal meg vitatkoznék,hogy a magas lovak jól ugranak.Nagy többségükre igaz.Nekem van egy 170 magas lovam (nem az előző akiről írtam) és nem valami jól ugrik (dolgozunk rajta) barátnőm meg a 150 centis arabjával ugrálja az 120-at.:)
1. kommentelőnek tényleg igaza van.Ha versenyzel rendesen,akkor ezen nem gondolkoznál. (Nem rosszból írom ezeket,meg ne sértődj :) )
Itt azért a válaszok többsége arról szól, hogy ha tetszik és jól mennek, akkor hajrá. Arról nem tehet senki, én sem, hogy a 157 centimhez egy 176os lovat találtam. Tök jó minden, nem szégyenlem, hogy lépcsőről szállok fel és ennyi. De dolgozok mellette 2 hafival és egy sportponival is, úgyhogy nem a magassága miatt, vagy a póni/ló léte miatt lovagolok. Egy póni éppolyan érték, mint egy nagyló, ezt egy igazi lovas el is ismeri. Ez mellett azért a terveket figyelembe kell venni egy saját ló kiválasztásánál, mert hiába akarok én a hafival pl eredményesen díjlovagolni, közel nem tudja egyik általam lovagolt hafi sem azt a szintet és fejlődést nyújtani, amit a hannoverimmel elértem. Ennyi. Ha valaki nem teheti meg, hogy tonnaszám vásároljon magának lovat, akkor jól meg kell gondolnia, hogy melyik lesz az az egy. Ha a kérdező a 175ös lóban találja meg azt, amit keres, akkor azt kell megvennie, nem lényeg az, hogy mekkora és milyen ló, mert minden problémára van megoldás, kivéve arra, ha ló és lovas egyszerűen nem tud összhangban működni. Márpedig nincs olyan lovas, aki az összes lovat pöccbe tudja vágni. Pont ezért hajtogatja mindenki, hogy egyedet választunk.
Szóval kérdező, ha tetszik a ló, jól tudtok együtt dolgozni, akkor hajrá, a magasság nem lehet akadály, egy sámlival, lépcsővel kiküszöbölhető a legtöbb probléma, ami nem, arra meg ki kell találni egy jó megoldást és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!