Mennyire hátrány, egy alacsony lánynak egy magas ló?
Ne tattersall-beli versenyekre gondolj... :) "Helyi" szervezésű kisebb versenyek.
Eddig jóval kisebb lovakkal edzettem, kíváncsi vagyok milyen egy magassal az "élet".
Az égvilágon semmi jelentősége a dolognak.
Fel pedig egyébként is fellépőről vagy székről illene, különben a ló háta és a nyereg fogja bánni idővel.
Már nem azért, de akik irkálják itt a fellépőt/ műanyag lépcsőt, azok terepezéshez a hátukra kötnek egy kis sámlit?:D Na és ne gyertek nekem azzal, hogy lesz ott egy rönk vagy kő vagy akármi, mert, ha egy mező közepén huppansz le ott nem fogsz ilyet találni. :)
Nincs gond a nagyobb lóval, sokszor kényelmesebbek is. De ugyebár egyedfüggő. Próbáld ki.
Én ugyan 180 cm vagyok, de én is lovagoltam 194esett...
terepre menet általában otthon száll fel a lovas a lóra, nem sétál vele öt km-t kézen, én legalábbis nem szoktam. Leszállni sem szoktam. Ha mégis, az a pár alkalom sokat nme jelent. Felőlem meg mindenki csinál, amit akar, csak aztán ne csodálkozzon, ha az 50 ezres Daslö nyerge két év múlve elcsavarodik - ja, bocsánat, nem fog csodálkozni, merthogy észre sem veszi! :)
Egyébként pedig nem kötelező megóvni se a nyerget, se a lovat, felőlem. Aztán ha véletlen egy olyan országba vetődik, ahol a lovaskultúra nem a béka segge alatt van, mint itthon, találkozik majd egy-két érdekességgel és talán eljut a tudatáig az, hogy nem hülyeség ilyen dolgokra is odafigyelni.
Abszolút nem szégyenlem, hogy műanyag lépcsőről szállok fel. Terepre már bent, a lovardában felszállok, mikor hazaérünk, akkor leszállok. Nem kötök a hátamra semmit, ettől függetlenül fel tudok szállni, ha bármi gond lenne, vagyok olyan leleményes, hogyha mást nem, akkor lejjebb engedem a kengyelt és voálá, már fent is vagyok. Teszem hozzá, minden alkalommal, mikor kimegyek terepre, nem esek le, és igenis lehet találni akár rönköt vagy követ is, de még egyszer írom, kengyel leenged és fenn is vagyok. Nem tehetek róla, hogy én nem nőttem 180 centisre, csak 157re, de nem fogok azért egy olyan pónit lovagolni, akivel harcolnom kell, lovagolom inkább a "kis elefántomat", és használom mellé a műanyag lépcsőmet, plusz hajlandó vagyok kicsit megerőltetni a fantáziámat és megoldásokat keresni az elém kerülő problémákra. Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell.
Amúgy meg, mint már írták, hiába vagyok 157 centi, mellé 49 kg, a nyeregnek sem és a ló hátának sem tesz jót, ha 20 percig tart, mire fel tudom cibálni magam odáig. Miért gond, ha megkönnyítem mindkettőnk életét? Nem gondolom, hogy ezért be kéne szólni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!