Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szerintetek?

Szerintetek?

Figyelt kérdés
szerintetek a lovász jó szakma? megéri?
2014. nov. 8. 15:29
 1/9 anonim ***** válasza:

nem. a lovász a legtöbb esetben a csövesnél 1-el jobb életpálya... jobb helyeken minimálbér, bejelentve szinte sehol nincs, heti 7 nap munka, kemény fizikai munka, amit bejárósan nem igen lehet csinálni, hiszen a lovász felügyeletet is nyújt, hajnalban már trágyáz, így többnyire bentlakásosan dolgoznak, úgy viszont még egy párkapcsolatot is nehéz elkezdeni, nem hogy még családod is legyen...

ha fiatal vagy, jobb lenne, ha kicsit magasabbra tennéd a lécet és olyan szakmát választanál, amihez ugyan kell tanulni, de jobban meg is becsülik.

elnézést és tényleg tisztelet a kivételnek, de a legtöbb lovász iskolázatlan, fogatlan, büdös és alkoholista. ne legyen ez a cél!

2014. nov. 8. 15:53
 2/9 A kérdező kommentje:

hallottam arról, hogy külföldön van olyan hely ahol be vagy jelentve,és meg is fizetik rendesen.

szeretnék a lovakkal foglalkozni, de nemtudom milyen szakmát válasszak :(

2014. nov. 8. 16:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Hát szerintem tartsd meg hobbynak :D
2014. nov. 8. 16:24
 4/9 anonim ***** válasza:

a lovakkal való foglalkozásnak is az "alja" a lovászkodás (és ismét nem szeretnék megbántani senkit, fontos dolog egyébként, de nem hiszem, hogy ez kéne, hogy legyen egy kamasz életcélja...), tervezd inkább, hogy edző leszel, tenyésztő, állatorvos, munkalovas, zsoké, vagy egy lovas panzió vezetője.

Mondjuk ezekből ugyanúgy nem fogsz megélni, hacsak nincs hihetetlen szerencséd... de mostanság egy lovász kap szállást, kaját és mellé 50.000 ft-ot havonta...

2014. nov. 8. 16:44
 5/9 anonim ***** válasza:
az meg, hogy a külföldi lovászt megfizetik rendesen az így van, de csak itteni viszonylatban keres jól, egy normális élethez "kint" (mondjuk Németországban) kevés, ahhoz, hogy vegyél egy lakást, egy autót, no pláne egy lovat és egy kutyát, ahhoz már nagyon kevés a lovász fizetés. Itteni viszonylatban, itteni árakhoz képest jó lenne, de ha kint dolgozol ott is élsz és ott egy patkolás is a triplája, mint itt, egy röntgenről, oltásról, havi bértartásról nem is beszélve...
2014. nov. 8. 16:46
 6/9 A kérdező kommentje:
és a tenyésztő mennyivel jobb mint a lovász.? Magyarországon abból sem lehetne megélni.
2014. nov. 8. 16:56
 7/9 anonim ***** válasza:

Azért nem kell rögtön eltántorítani szegényt. Igenis vannak jó, kulturált helyek. Az utolsó munka helyemen 20 lovat kellett ellátni (boksz+ karám takarítás, etetés, itatás, semmi több). 140e-et fizettek. Szállás, kaja ingyen, bejelentve. Heti 1 szabadnap és ingyen tartották a saját lovam.

Szerintem ez magyar viszonylatban igen is jó a nagy átlaghoz képest.

Szép és jó dolog, hogy tanuljon és akkor minden hú de happy lesz. De ez nem így működik.

Ha valami OKJ vackot végez is el (amivel még belföldön is kitörölheted...), az is 250-300e Ft körül mozog. Egyetem/főiskola árairól meg ne is beszéljünk és attól még, hogy lesz diplomád még nem feltétlen vesznek fel jó helyre...Ismerek olyat, aki 4 diploma mellett hajléktalan. Kérdem én, megérte tanulni és annyi pénzt belefeccölni? Nyilván ez csak egy a sokból.

A tenyésztő, munkalovas, edző stb. pályák akkor érnek valamit, ha azért komoly lovas múltad és tapasztalatod van. Attól még, hogy valaki "nem esik le a lóról", nem fog idomítani. :)

2014. nov. 8. 17:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Pont az a legnagyobb baj, hogy a legtöbb lovász alkoholista, fogatlan, büdös - ahogy előttem írta valaki. Szerintem igenis fontos lenne, hogy a lovászok szakképzett, tisztességes emberek legyenek! Magam részéről nem bízom rá a lovaimat egyetlen részeges, koszos, büdös emberre sem, arról már nem is beszélve, hogy sem én, sem a lovasaim nem szívesen kerülgetnék. Az a "lovarda", ahol ez a színvonal, minden bizonnyal másban is "alja" - már bocsánat.
2014. nov. 12. 06:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Gyerekek! Ne támasszuk alá a közhelyeket. De ha lovász vagy, nem a lovakkal foglalkozol, hanem azzal, ami a lóba bemegy, és kijön belőle. Max. rá teszed a kötőféket, meg felnyergeled. Ez a maximum. Inkább legyél lovas oktató, lovas túravezető. Akkor még lovagolhatsz is. Én a túravezetőit ajánlanám.
2014. nov. 12. 18:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!