Lesz baja, ha nem pont jó rá a nyereg?
Akkor érdemes bármit is alá tenni, ha tudod, hogy mit szeretnél vele kompenzálni (rossz egyensúly elöl, hátul, túl széles markamra, stb. Ha túl szűk, ne tegyél alá semmit.)
A legrosszabb, ami történhet, hogy feltöri, illetve lovaglásilag adódhatnak belőle problémák.
hát vagy igen, vagy nem. ez attól függ, hogy mennyire nem jó rá a nyereg.
de ha az első 3 hétben mondjuk nem heti 6 edzéssel nyúznád az új lovad (amúgy ez normális, heti 6 edzés és ezek mellett mész még terepre, vagy az egyáltalán nincs is?), hanem könnyű munkával, akkor kisebb eséllyel törné fel a nyereg.
Addig nem tudnál szerezni rá kölcsön nyerget? Vagy akitől veszed arra a 2-3 hétre kölcsön kérni?
Rosszul felfekvő nyereg így is úgyis nyom, akármit teszel alá. Ha meg ilyen szorított tempóban edzenél vele, akkor többet ártanál vele, ha feltöröd a hátát, fájdalmat okoznál neki, esetleg emiatt romlana az edzések minősége....
Gondolom nem kétfilléres lóról van szó, és szerintem a volt gazdája is tudná értékelni az igyekezeted, és nélkülözné 2 hétre azt a nyerget.
Szerintem aki versenyez annak kéne talán a legjobban tudnia, hogy mennyire számít a nyereg mérete. A zselé, szőrme és társai csak látszat megoldások, ha meg úgy nem jó a nyereg (mivel ezt nem írtad), hogy kicsi, akkor még rosszabb, ha alá pakolsz.
Ha kicsit kifejtenéd, hogy pontosan miért is nem jó ez a nyereg talán többet tudnánk írni.
Egyébként, ennek a megoldásnak se vagyok a híve, mert sose tudni, de a lovardában nem tudnál kölcsön kérni egy nyerget, ami jó rá? Vagy az új ló előző nyergét esetleg kölcsön kérni, ha van rá mód?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!