Melyik okosabb a macska vagy a ló?
OFF
Patkány
Lehet, hogy a jég hátán is megél, ettől függetlenül a világ nagy részén foggal-körömmel sikeresen írtják (igen cselesen, elnyújtott hatású mérgekkel, csapdákkal, de akkor is. ) Szó se róla, én is kedvelem őket, mert jópofák, és szerintem szépek is.
És az okos malac? Megesszük. Kész passz. A világ brutális, és hiszem, hogy egy élőlényt nem az intelligenciája, hanem a brutalitása visz előre. Mi emberek hogyan is lettünk "a világ urai"? Szerintem nem kell ezt nagyon magyarázni.
Off vége
A lovak sokkal könnyebben alkalmazkodnak az ember általi (jó értelemben vett) adok-kapok rendszerhez, míg a macskákat a kutatók (legalábbis jelentős részük) ma is félvadállatnak tekintik. Nem okosabb egyik sem, csak mások.
A kérdésre a választ nem tudom, de lovas létemre kiállok a mellett, hogy a cicákat igenis nagyon sok mindenre meg lehet talítani, csak türelem és a sztereotípiákon való átlátás szügségelltetik hozzá. Itt van példának az én cicám, Rose esete: https://www.youtube.com/watch?v=UsCdGc5up8E
E
Inkább ne linkelted volna te jó ég... Ezt bármelyik macska nulla képzéssel pont ugyanígy megcsinálja. Azért ne hasonlítsuk már össze.
Ne legyen kaja a kezedben és egy lovaglópálcával add neki a segítségeket, ha úgy is csinálja, akkor meggyőz, így ebben a formában értelmetlen és felettébb vicces...
Úgy gondolom ezt a kesztyűt nem kell felvennem.
Nem azt mondom, hogy jutalomfalattal egy képzetlen lóval mindezt meg lehet csinálni Te félkegyelmű, hanem ezeket minden macska megcsinálja tanítás nélkül.
Megnéztem a videót, nagyon sok munka van azokkal a lovakkal, hogy ezt így megcsinálják, erre csinál egy videót, amiben egy macskával csináltat hasonlót. Csodálatos. Pedig a macska korántsem azért emeli a mancsát, mert ezt kéri a gazdája, szimplán azzal akarja elvenni a kaját. Ha a ló természetszerűleg a patájával ragadná meg a kaját hidd el, azzal is megcsinálnám ezt 0 képzéssel. Ez olyan, mintha a macska be lenne tanítva legelésre, hogy parancsra csinálja, és csinálnék egy videót, hogy idenézz az én lovam milyen szuperül legel, mert "megtanítottam". Okosabb, mint egy macska. Fenntartom, hogy szánalmas ez a videó.
Kedves, mélységesen tisztelt Jelekh!
Nem tudom, mivel érdemeltem ki, hogy voltál olyan kedves félkegyelműnek titulálni. Egy szóval sem írtam rád még csak hasonlót sem, csupán felhívtam a figyelmedet a mérhetetlen elfogultságodra.
Azt hiszem, nem vagy teljesen tisztában a lovak természetes viselkedésével. Egy ló menekülés közben rengetegszer ugrik át akadályt, a kapálás szintén természetes viselkedésforma, az idegesség jele, és még sorolhatnám.
Vedd figyelembe, hogy egy állatot NEM LEHET a természetes viselkedésétől idegen dolgokra megtanítani egyik percről a másikra, pl. a lovak esetén a lovaglás, ill. a kocsihúzás is évezredek óta tanított viselkedésforma.
Az ember MINDIG valamilyen természetben megfigyelt, ösztönös reakcióra, vagy tulajdonságra alapozva választott a céljainak leginkább megfelelő állatfajt.
Inkább azon van (kéne, hogy legyen) a hangsúly, hogy ezeket a természetes tetteket az ember a saját céljaira képes felhasználni, akarata szerint irányítani. Valóban nem kis munka, több, mint 20 évig dolgoztam lovakkal, hidd el, hogy tudom.
Azonban a macskás videót nézd újra, mert nem látsz meg dolgokat! Egy macska, ha csak el akarná venni a falatot, akkor odakapna, és elvenné. Így szimplán.
Ha a jutalomért menne a gazdája mellet, akkor minden valószínűség szerint felugrana, és elvenné. Persze mondhatod, hogy ha nem éhes, akkor nem, de ha nem éhes, akkor nem is tenne meg semmit érte. A macskák nem kutyák, nem jellemző rájuk a végtelen falánkság, ha nem éhesek, akkor nem esznek. Az egeret legtöbbször egy megfelelően táplált macska csak játékból vadássza le (bár az egér ezt nem érezné játéknak, de ez nem tartozik ide), aztán otthagyja. De mivel úgy látom, hogy nem vagy hajlandó elgondolkodni a mások által mondottakon, így teljesen feleslegesen jártatom a számat (jelen esetben a billentyűzetet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!