Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A lovasok fele miért nem...

A lovasok fele miért nem szokta "megereszteni" a lovat terepen?

Figyelt kérdés
Sok lovardába járok és a fele terepen megereszti a lovat és a nagyobb komolyabb lovardákban a vágtában is vissza kell fogni... Miért? Kérlek, csak kulturizált válaszokat írjatok...

2014. aug. 30. 19:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én még a saját lovamat sem eresztem meg mindig, mert elég veszélyes dolog, és hiába vagyok egy húron vele, ha elpattan nála a cérna, akkor nagyon nehéz megfogni. Szóval ezt mindig aló hangulatához viszonyítom.

Amúgy meg iskolalovakat miért nem eresztünk meg:

- mivel a sokan lovagolják őket nem mindenki tudja megfogni,

- a kontrollált vágta, hamar kontroll nélküli rohanásba vezethet,

- verseny alakulhat ki a lovak közt, esetleg pánik és akkor egymást hajtják.

A nagyobb komolyabb lovardákban van kerített 1000-1600m-es vágtapálya, ahol meg lehet hajtani a lovat és hagyhatod, hogy kifussa magát úgy istenigazán, és nem probléma, ha nem tudod azonnal felvenni.

2014. aug. 30. 22:39
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, tényleg igazatok van... Én "betyárokkal és huszárokkal" lovagoltam idáig és nem értettem a másik lovardákban miért nincs ilyen.... És nem vagyok túl súllyos 50 kg. :)
2014. aug. 31. 09:42
 13/17 anonim ***** válasza:
Jobb helyeken azért gondolnak a ló egészségére is,nem feltétlen jó a lábának ,meg nem is abból áll a terep ,hogy full tempó mint egy tréningben lévő telivérnél. Módjával ha körülmények jók,meglehet engedni de sokszor nem tenne jót a lónak.
2014. aug. 31. 20:40
 14/17 anonim ***** válasza:

Ha terepen mindig hagyod "rotyózni", rászokik, és pályán is vinni fog.

Én is lovaglok most egy magas szürke heréltet, óriási vágtája van, és nagyon erős. Terepen nem tudtam tartani már vágtában annyira ment volna hát engedtem. Két-három terep alkalmával csak. Ez mind szép és jó volt, (és kényelmes mert nem szakadt le a vállam és a derekam) egészen a következő díjlovas edzésemig. Az istenért sem tudtunk röviden menni. Ezután kivittük terepre még pár alkalommal, vitt volna mint a rongyot belefeszültem megállítottam, teljesen, jópárszor. Megszokta azt hogy rohanni sem lehet.

Másrészt pedig, ahogy írták: veszélyes.

2014. aug. 31. 21:26
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, de nem nagyon bánnám, ha a lovam rohanna a pályán, mert még mindig könnyebb lenne szerintem visszafognii, mint amilyen most, hogy ügetni is alig akar, mert lusta karámban!! :(
2014. szept. 1. 13:41
 16/17 anonim ***** válasza:

Ha a ló nem akar előremenni, az lovashiba, és csak a te felelősséged, hogy felébreszd a menőkedvét, egyáltalán, hogym egtanítsd egyenesen (!) előre menni.

Ha nem akar menni, az lehet amúgy annak is a következménye, hogy mindig ugyanazt csinálod vele bent, és egyszerűen ráunt. Légy változatos.

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__lovak__6057241-mit-cs..

2014. szept. 1. 19:18
 17/17 anonim ***** válasza:
A lovat a csizmára érzékennyé kell tenni. Több csizma nem segít. Csizma, csizma+pálca és ezt gyakorolni minden lovaglás alkalmával addig, amíg csak csizmára nem megy megfelelően előre a ló. Meglepően kevés ismétlés szükséges.
2014. szept. 2. 07:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!