Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mért van az hogy míg régen...

Mért van az hogy míg régen inkább férfias sport volt a lovaglás, most meg a lovasok kb 90-95%-a női lovas?

Figyelt kérdés
2014. jún. 27. 09:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Közben feltalálták a számítógépet és a játékkonzolokat.
2014. jún. 27. 10:06
 2/8 A kérdező kommentje:

Ok. És régen hol voltak a lányok?

A lányok nem játszanak a játékkonzollal?

2014. jún. 27. 10:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Otthon főztek, takarítottak, hímeztek.

Egy női hölgynek amúgy sem volt illendő terpeszülésbe helyezkedni. Úgyhogy ha volt is személyzet a házimunkára, lovaglás legfeljebb dámanyeregben, de az meg nem az igazi...

2014. jún. 27. 11:38
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem azért, de ez így nem igaz. Én azt tapasztalom,hogy 20 éves kor alatt több a lány, viszont a felnőttek közt már olyan 50-50% az arány.

Legalább is, ha megnézem, hogy felénk mennyien lovagolnak, akkor igen csak vegyes a felhozatal. Szóval a pasik többsége később kezd el lovagolni.

2014. jún. 27. 14:11
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem azért nem arra az időszakra gondolt a kérdező, amikor "régen"-t írt, amikor még erkölcstelen volt a nőnek a lábai közé venni a lovat. :)

(Egyébként a dámanyereg bizonyos körökben most is népszerű.)

Régen (mondjuk cirka 20-30 éve) a lovaglás többnyire sportot jelentett, méghozzá kemény sportot, kemény szabályokkal. Akkor még nem voltak olyan "lovasoktatók" minden bokorban, mint ma és nem is lehetett úgy finnyázni, mint ma, meg álló nap simogatni meg répáztatni az oktató lovát. Ha a mai lányokat behelyeznénk az akkori szituációba, szerintem 90%-uk feladná a lovaglást és megint a fiúk kerülnének többségbe.

2014. jún. 27. 19:38
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen, sok minden változott.

Én még azt is el tudom képzelni indoknak, hogy a nők érzelmesebbek, és olyan szeretet tudnak érezni egy ló (vagy bármilyen más állat) iránt, amire sok mai "férfi" nem képes (tisztelet a kivételnek). Sok férfi/fiú inkább eszközként tekint a lóra, nem társként.

2014. jún. 27. 20:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha megnézed a versenyzők között még most is több a fiú. Sok lány divatból jár, mert a "cukcsi póni" az ugye a fiúknak nem menő....:)
2014. jún. 27. 22:48
 8/8 anonim ***** válasza:
A nők a lovak szeretete miatt, a férfiak a dicsőség miatt lovagolnak. Kivéve a kivételek.
2014. júl. 2. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!