Aki faluban, falun keresztül lovagol. Jó vagy rossz szemmel nézik az ott élők? Volt már valakinek konfliktusa?
Egy kis faluban tartom a lovam, még nem lovagolom, ezért csak átsétálunk a falun, de már kétszer elkergettek minket a falu széli füves területről, mert egy idős ember szerint mindig odaszaratom a lovat az úta. (egyszer odatojt, igen)
És hogy folyamatosan utánam takarít. Azóta nem merek a lóval kimerészkeni..
Sok képet látok a neten is hogy a faluban lovagolnak, vagy kényszerülnek átkelni rajta a terepig. Titeket piszkálnak hogy így közlekedtek?
Hát én is falun lakom,de nálunk eléggé sok ember megy lóval
Ezért nálunk nincs ilyen probléma,de már láttam már olyan helyet ahol a rendőrök szálltak rá a lovasra mert a fő úton lovagolt,de még 1x se büntették meg mert lovakra nincs jogszabály.Szerintem nyugodtan lovagolj ha szólna akkor meg csak mond neki hogy te csak trágyát szórsz a talajra,meg ha nem tetszik neki akkor takarítja fel.
Első ez nagyon nem így megy sajnos. Az út bepiszkításáért komoly büntetéseket róhat ki rád/ránk a rendőr. Nyilván nem mindig elkerülhető, de a lehető legkevesebbet kéne a városban bóklászni (a lónak se az a természetes :) ).
Minket is mindig elküldtek a gondozatlan üres placcokról is...Aztán megelégeltem, elküldtem a ...-ba. Azóta érdekes mód még köszön is.
Állj ki magatokért, legyél határozott és akkor majd elgondolkoznak.
Ja és arra vigyázz, hogy ahova ki mentek ne legyen magánterület nem csak a büntetés miatt, hanem nehogy permetezve legyen...
Van egy szomszédnéni aki kivezetett minket a házuk mögötti kis legelőre, hogy ott bármikor legeltethetem bármeddig. Csak ott lakik az az öreg is, aki elküldött minket legutóbb is, a szomsédnéni jött ki veszekedni vele hogy semmi köze hozzá, ő engedte meg hogy mi itt lehetünk, ez az ő terülte. De úgy voltam vele hogy inkább elmegyünk onnan a pacival.
Lovaglásnál nem tudom mi lesz majd, oda kell kötnöm a nyeregre egy lapátot meg egy bevásárlózacskót, és ha szedni kell, úközben verni fogja az oldalunkat a kaki :')
Meg az autósok biztosan örülni fognak ha megállunk az úton lócitromot szedni:D
Én örülnék ha az utcánkban/környékönkün lenne ló.
Nem zavarna ha patadobogás lenne a ház előtt 1 percig.
Szerintem ne foglalkozz vele mondd meg hogy odaengedtek. Egyébként is a földnek jót tesz a trágya (bár ha túl sok lesz rajta nehezebb lesz tiszta felületet találni max. heti 1x kimész és összeszeded azt az 1-2 elpottyantottat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!