Kutyám odakapott az orromhoz, és be kellett varrni, de ugye ez csakis az én hibám, és nem a nevelése volt rossz?
Sokszor játszunk ilyent, hogy aprón pofozgatom, csipdesem és akkor csóválva morog, vicsorog és ugat. Sima játék, harapdálja a kezem, de egy szóra abbahagyja és lenyugszik. Ma viszont sajnos kicsit túllőttem a célon, és leültem a földre (máskor mindig állok) és ezt játszottuk, és odakapott az arcomhoz (az orrom olyan 2 cm-en felrepedt és varrni kellett), de a kutya azonnal odébb állt, és ha kimegyek hozzá, nem jön oda, csak kuksol a házában... ez ugye csak véletlen volt? Ha így viselkedik utánna, és nem szándékosan bántott :(
13/F
A kutya azért kerül, mert tudja, hogy rosszat tett, de alapvetően a nevelése is el van rontva, mert mi az, hogy vicsorog a gazdira?
Tuti nem szándékosan bántott, de kicsit el kellene gondolkoznod a nevelésén.
az én kutyámmal is szoktam játszani úgy, hogy vicsorog rám, ugat meg minden, de látszik, hogy ez nem agresszió, ismerem a kutyámat annyira, hogy lássam a különbséget. én hülye még vissza is vicsorgok meg ugatok... szoktunk durvábban játszani, én is csipkedem, kergetem, ő is engem, de általában tudja a határokat, megfogja a karom, de nem harap meg. néha mikor hevesebb volt és tényleg fájt már, egy halk "aú" után elengedett és elment tőlem, látszott rajta, hogy nem ezt akarta.
én nem hibáztatnám a kutyát, nem az ő hibája. látatlanból nehéz megállapítani, de nem törvényszerű, hogy agresszív és rosszul neveled
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!