Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szerintetek ez olyan lónak,...

Szerintetek ez olyan lónak, aki napi kb 2 órát dolgozik terepen?

Figyelt kérdés

06:00- 1-2 kg zab

széna

07:00- tisztítás, nyergelés

07:30- lovaglás

09:30- ápolás

10:00- legeltetés vagy széna

12:00- 1-2 kg zab

3-4 kg alma vagy répa, esetleg dinnye

12:30- legelő

18:00- nagy villa széna

egy kevés szalma

1-2 kg zab

5 dkg forrázott lenmeg

5 dkg virágpor

5 dkg só

2014. júl. 25. 22:46
 1/6 anonim ***** válasza:

Van bene pár hülyeség amit nem tudom honnan szedtél...

3-4kg alma nagyon sok, mert az alma erősen savas. A répánál ugyanez nagyon sok cukor. 1 max 2kg kéne DE elosztva egész napra.

Virágpor az hogy? Nem méh...

Sót tilos kajával keverni, külön ki kell rakni, ha kell neki majd eszi, ha nem nem.

2014. júl. 26. 07:31
 2/6 anonim ***** válasza:
A reggeli lovaglás túl korai és (szerintem) rengeteg az 5 dkg só. Kicsit soknak találom a 3-6 kg abrakot a napi két óra terepezéshez, de végülis lova válogatja. Ennél fontosabb az, hogy elegendő szénát kapjon. A lenmag jó, de zöldségből, gyümölcsből kevesebb is elég.
2014. júl. 26. 09:20
 3/6 anonim ***** válasza:

lenmagot sem kell minden nap adni.

ezt meg innen eldönteni nem lehet. nem tudjuk a 2 óra lovaglás miben merül ki, hogy egy 20 kg-s gyerek lép vele 2 órát, vagy egy 100 kg-s felnőtt egy ugró edzés után még kimegy terepre hegynek fel.

nem tudjuk, hogy milyen a ló, egy hucul, egy telivér, vagy egy lipciai, nem tudjuk, hogy mi neked a nagy villa széna, hogy a legelő milyen minőségű.

az is sokat számít, hogy van-e társa a lónak. mert ha nincs társa, egyedül van, sokkal rosszabbul eszik.

a virágport nem értem honnan szedted.

konyhasót tilos a lónak adni. nyalósót kell elérakni és majd nyalja, ha kell.

a lovaknál fontos a rendszeresség, a napirend, de így nem lehet előre tervezni. minden lovat személyre szabottan kell etetni (sajnos ez nem mindig megoldható, ilyenkor "átlagolnak" és lesz olyan ló, ami picit túlsúlyos és ami vékonyabb), annyi abrakot és szálast kell adni, hogy jól nézzen ki, legyen energiája, jó kedve, de ne legyen zsíros.

a szálas minőségén is rengeteg múlik, az egyikből elég x mennyiség, a másikból 3x annyi kell, hogy jól nézzen ki.

2014. júl. 26. 11:53
 4/6 anonim válasza:

Szia!

Jókat írtak a többiek, de annyit még hozzátennék, hogy a szalmát is enni akarod adni neki? Az nem takarmány, almozásra használják, szálastakarmány a széna, esetleg lucerna (bár ezzel óvatosan, nagy mennyiségben felfúvódhat tőle a ló).

2014. aug. 10. 10:03
 5/6 anonim ***** válasza:

tévedsz kedves utolsó, kis mennyiségben a szalma, pl zabszalma nagyon jó kiegészítő takarmány.

úgy tudom, hogy talán más típusú cellulóz van a szalmában, mint a szénában és kis mennyiségben az nagyon jót tesz az emésztésnek, vagy valami ilyesmi.

szóval ahogy említette "egy kevés szalma" az takarmányként igen is jó.

zabszalmát sokan etetnek a lovakkal, nem véletlenül. (és még szeretik is).

(gondolj csak bele, hogy milyen szép egy szál zab még zölden, ez levágva, kiszárítva nem sokkal rosszabb, mint egy fűszál)

2014. aug. 10. 13:04
 6/6 anonim válasza:
10:03-as vagyok, akkor rosszul tudtam, bocsánat, és köszönöm a kiigazítást. :)
2014. aug. 10. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!