Terepen és hobbilovagláson melyik lenne "jobb"? Melyik "barátságosabb" fajta? Milyen "ritkák"? Kinek ajánlanátok ( gyerekek, felnőttek, soványak, természetbúvárok. )? Az appaloosa, a kisbér félvér, a haflingi, a shagya arab vagy a hucul (esetleg)?
Bármelyik fajta jó lehet hobbira, az adott lótól függ.
Mondjuk egy appaloosát én nem "pazarolnék el" csupán hobbilovaglásra.
Egyik sem ritka, nézd meg a lovasok.hu-n, idővel bármelik fajtából lehet olyan egyedet kifogni, ami hobbira megfelelő.
Ez megint egy "felesleges" kérdés, mert nem fajtát választunk. :)
Mivel a "jó"-ságot valójában nem tudod fokozni, így nem tehetsz ily módon sem különbséget, arról nem is beszélve, hogy mindegyik felsorolt faj másban "jó".
Az, hogy a haflingi mennyire barátságos...Általánosítás. Másrészt pedig, megint csak nem faj függő.
Az ajánlás viszont végre egy hasznos támpont lehet, ha tudunk körülbelüli adatokat a leendő lovasról. :)
Lehet lepontozni, nem izgat, de nem is sértésnek szántam. Gondoltam ezek alapján már tudsz lényegretörőbb kérdést feltenni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!