Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Estetek már le lórol? Hogyan?

Estetek már le lórol? Hogyan?

Figyelt kérdés
Én ugy h vágtában (szabadon) elvitt a ló és leestem XD veletek hogyan történt??

2014. júl. 3. 09:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A tanuló lovardában épp a kengyel nélküli ügetéshez készülődtünk, amikor a szó szoros értelmében kivágtázott alólam a ló. Igazából az volt a szerencsém, hogy épp előtte vettem ki a lábam a kengyelből, mert nem tudtam vágtázni :-) Ráestem a farcsontomra, napokig még felöltözni is alig bírtam a fájdalomtól. Rá egy hónapra is még nagyon fájt így eléggé bizonytalanul ültem a lovon. Akkor meg a saját ijedős lovunkon ültem, megijedt valamitől és lepördített magáról. Megint ugyanoda estem :-D Az előbbi ló egyébként eléggé ki volt készítve, egész nap reggeltől estig ráncigálta a sok hüle tanuló. Állítólag nem én voltam az első és volt amelyik tanulóval el is vágtázott, Ő bordatörést szenvedett. A ló egy hónap kényszerszabadságot kapott.
2014. júl. 3. 09:41
 2/13 anonim ***** válasza:

Húsz éve lovagolok, ehhez mérten volt már jó pár esésem.

Komolyabbak és viccesek is egyaránt.

Kezdőként volt olyan, hogy a paci megtorpant egy oxer előtt, én meg előre csúsztam a nyakába, aztán konkrétan lerakott a földre, tiszta kis aranyos volt.

Esős időben ugrott egyet alattam a paci, megcsúszott, én meg beleestem a legnagyobb tócsába.

Olyan is történt már, hogy nyugalmas leléptetés közben egy másik ló annyira megijedt, hogy konkrétan belénk vágtázott, minek hatására az én lovamat nem lehetett megfogni, egy ideig sikerült a pályán tartanom, aztán gondoltam, ha a bokornak viszem majd megáll. Megállt, pont annyira, hogy én a bokorba repüljek, megfordult és tovább rohant. Ez már kicsit vészesebb volt, mert megzúzódott a hátam egy része.

Borultam már egy ötvenes akadályba, mert valaki vuvuzelázni kezdett az erdőben.

Na meg még millió meg egyszer, de ki emlékszik már.

2014. júl. 3. 10:12
 3/13 anonim ***** válasza:
Én egyszer a saját hülyeségem miatt buktam el. Poénkodtam és csak úgy szőrén megültem a kis shetlandinkat. Én alig vagyok 55 kiló fiú létemre, szóval a súllyal nincsen szerintem gond. A lábam is leért, nem is féltem, gondoltam ha bármi van lerakom a lábam aztán kalap. Elkezdtem vele ügetni, aztán kis vágtázást is szerettem volna. Tudva levő hogy a pónik ha úgy van, elég gyorsak, és ez a drága állat bizony igencsak felkapta a vizet és megbokrosodott. Na mondom inkább fékezzek, aztán picit letettem a lábam. Na hát ennek az eredménye az lett hogy szépen hátraestem valahogy. Nem lett különösebb bajom, de azóta inkább maradok a nagy lovamnál, a pónit nem bántom.
2014. júl. 3. 10:14
 4/13 anonim ***** válasza:

én egyszer estem le, mikor a vágtát tanultam.

fedett pályán voltunk, de kint nagyon rossz volt az idő, fújt a szél meg esett az eső, a ló meg ideges volt a zajoktól és az árnyékoktól, és vágta közben egyszer csak elkezdett alattam ugrálni.

2014. júl. 3. 11:51
 5/13 anonim ***** válasza:
Eddig 4-szer,a legjobb az volt,amikor a kulcscsontom eltört,szóval akkor 2-szer is műtöttek (egyedül terepen vàgta közben-4.esés) Belovaglás közben (vágtában bakolt a ló-2.esés),megtámadott minket egy kutya a karámban (3.esés)Az első terepen volt,a ló ügetés közben megijedt egy őztől.
2014. júl. 3. 12:01
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem mintha a többi nem de az utolsó már elég durva 🐴
2014. júl. 3. 18:01
 7/13 anonim ***** válasza:

1. esés: egy kislovon félrecsúszott a nyereg, én meg szépen a földre pottyantam.

2. esés: ugyanez a kisló, vágta közben bevitt, de olyan hirtelen, hogy a végén már a nyakába kapaszkodva egyensúlyoztam (szerencsére megállt magától :D)

3-4. esés: azért veszem egybe, mert ugyanúgy estem, ugyanazon a nóniuszon (előbbi nyáron, utóbbi télen volt). Megbokrosodott, elragadott, majd pár vágtaugrás után éles kanyar oldalra, én pedig repültem.

2014. júl. 3. 18:55
 8/13 anonim ***** válasza:
első esésemnél kezdőként szőrén ültem egy kis haflingin, ügettünk, én meg nem bírtam tartani magam, és lepottyantam. a második, igaz ez nem pont esés, de nem direkt kerültem le a lóról: mentünk hazafele terepről, a paci egyszer csak kihúzta a szárat a kezemből, és hirtelen lefeküdt, én meg kiugrottam alóla :D harmadik: sok éve nem lovagolt lóra ültem, akinek az energiaszintje az űrbe volt.. felültem, sétáltunk kb 2 kört, majd kattant valami és full vágtába ugrott, hirtelen irányt váltott, én pedig potty. negyedik: szintén régen lovagolt ló, tökre örültem h milyen szépen megy, elvittem szépen a másik lótól, de ő úgy gondolta h visszafele csumavágta.. nem tudtam megfogni, jött a kerítés, paci hirtelen bestoppolt majd kiugrott balra, én le jobbra. ötödik: egyik paci kikötve, másikon ülök. anya lánya, nagyon ragaszkodtak egymáshoz. ügettünk, mikor hirtelen lefordult, és belemászott a másik ló pofájába. aztán el akartam hozni onnan, erre ő megijedt valamitől, és a másik ló nyaka-kötele aladt átvágtázott, én meg szépen be a másik ló alá. 6 év alatt ennyit sikerült összeszednem :D 17/l
2014. júl. 3. 20:52
 9/13 anonim ***** válasza:

Első esésemen a nyereggel együtt fordultam le a lóról.

Második és harmadik esésem egy napon volt,mindkétszer oldalra ugrott a lovam,pocsolyákat kerülgetett extrém módon.

Negyedik esésnél kóborkutya rohant ki elénk,kisebb ágaskodás,én meg lecsúsztam.

Ötödik esésem most volt egy hete,átmentünk az úton és megijedt valamitől,a következő emlékem az hogy a földön fekszem.Utána hazasétáltam a lóval és mentünk a balesetire,de derékfájáson és csorbult önértékelésen kívül nincs bajom :D

2014. júl. 3. 21:08
 10/13 anonim ***** válasza:

Eddig 2-szer estem. (5 éve lovagolok)

1. Cavalettik fölött ügettünk át, de a ló először befelé akarta kikerülni, majd mikor már egyszer normálisan átmentünk rajtuk kifelé kezdett menni, nekem kicsúszott a lábam a kengyelből, lecsúsztam, a mögöttem levő lovas gyorsan megállt (osztályban voltunk) a lovam meg rótta a köröket a lovardába (10 éves voltam, kezdőbb lovas és pont az előtt a lovaglás előtt mondta anyukám, hogy ha leesek a lóról, akkor többet nem enged lovagolni. Ennek következtében fél évig nem mondtam el az esést)

2. a szinkron lovaglás után egymástól nem messze ügettünk a lovardában egy másik lovassal. Ő volt előrébb, megijedt a lova, erre az enyém is és egyszerre estünk le. Szerencsére nem lett semmi bajunk, de a másik lovas akkor esett először és eléggé megijedt.

2014. júl. 4. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!