Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ti mikor estetek először a lóról?

Ti mikor estetek először a lóról?

Figyelt kérdés

Én még csak 12 alkalommal voltam, de kb. már 4-5x hajszálon múlt, hogy nem estem le. Az egyik ló állandóan megijed mindentől és folyton beugrik vágtába, persze a legváratlanabb pillanatokban, mondjuk amikor épp ügetésben karkörzést csinálok...

Nem is az eséstől félek, de a fejemet és a gerincemet piszkosul féltem. :(

Nincs saját kobakom, a lovardaiak meg ne túl bizalomgerjesztőek, ilyen gumis vackok, ami az áll alatt megy át. Ezek megvédenének az esésnél?

2012. nov. 25. 11:19
 1/8 A kérdező kommentje:

És a gerincvédő vagy a mellény szerintetek hasznos? Mert amúgy is december 20-án van a szülinapom, és arra gondoltam, hogy azt kérnék szülinapomra+meg a Jézuskától...

Ne értsetek félre, tényleg nem félek a lovaglástól, nagyon-nagyon élvezem, teljesen más vagyok, amióta lovagolok, de a sérüléstől tényleg félek.

2012. nov. 25. 11:21
 2/8 anonim ***** válasza:
A lehető legváratlanabb pillanatban fogsz leesni. De ne gondolj rá, mert az olyan mintha folyamatosan attól paráznál, hogy sétálsz az utcán és el fogsz esni. Nagyon sokan nagyon sokszor esnek le lóról, és nem minden esés jár nagy sérüléssel, persze benne van a pakliban. Nekem az első esésem (nem tudom hányadik alkalommal voltam lovagolni) úgy történt, hogy a futószáras vágtát kezdtük el. Egyszer csak a ló vágta közben hirtelen megállt, én meg mint valami superman (superwomen) repültem tovább jó messzire. Aztán mikor földet értem akkor még gurultam egy csomót és a fejem is csattant a földön, de azon kívül hogy egy kicsit poros lettem nem történt semmi bajom. Jó volt hogy a kobak rajtam volt, mert még azon keresztül is éreztem az ütést a fejemen. Ha nincs gusztusod az lovardai kobakokhoz, akkor vegyél fel egy biciklis sisakot, vagy vegyél valahol használtan egyet és mosd ki a belső kivehető szivacsos rész, vagy nézz körül hátha van valahol valami akció pl. Dechatlon vagy hasonló.
2012. nov. 25. 11:39
 3/8 anonim ***** válasza:
Pár hónapja lovagoltam, kengyel nélküli tanügetésben (futószáron) elvesztettem az egyensúlyom, placcs bele a legnagyobb sárba :P
2012. nov. 25. 16:40
 4/8 anonim ***** válasza:

A gerincvédő mellény jó ötlet. De akkor ugye nem kobak nélkül lovagolsz? A legegyszerűbb kobak is véd valamennyit, ha már úgyis jönnek az ünnepek, kérhetnél egy kobakot ÉS egy gerincvédőt. A Decathlonban viszonylag olcsón (6-7000 Ft-ért) már jó minőségű, megbízható kobakokat lehet kapni.

Egyébként kb. 10 évesen estem először. Már egy jó ideje szabadon lovagoltam, és jól össze voltunk szokva a lóval, tehát elvileg minden oké volt. Megijedt, nem számítottam rá, leestem. Megijedtem, sírtam egy nagyot, aztán a következő hétre túltettem magam az egészem, és továbbra is ő volt a kedvenc lovam.

Kobaknál egyébként az ár és a megbízhatóság nem teljesen áll arányban. A drágább gyakran azért drágább, mert szellőzős, állítható a mérete, vagy szebb (bársony bevonatú). Az olcsóbb kobakokon nincs ugyan szellőző, nem állíthatóak, és kevésbé szép a kivitelük, de a fejedet ugyanúgy megvédik. Ez nem olyan, hogy az olcsót kartonpapírból gyártják, a drágát meg vasbetonból.

2012. nov. 25. 16:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Én a jó oktatás ellenére is elég hamar, mert a kedvenc lovam elkezdett bakolni xP Azóta már többé-kevésbé megtanultam kezelni, bár terepen sokszor bakkecskét játszik ><" xD
2012. nov. 25. 23:38
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, természetesen kobakban lovagolok!

Akkor szétnézek használtan, hátha találok mellényt is meg kobakot is. :)

A lovardai kobakok tényleg nem túl gusztik, de elviselném, az zavar, hogy csak egy kinyúlt gumi megy át az államnál, aztán ennyi. nem tudom, hogy a fejemen maradna-e, ha repülnék egyet.

Lovaglásban közben pedig soha nem félek az esésétől, sőt, ha beugrik vágtába a ló, mg élvezem is, csak aztán mindig itthon parázok rá a dologra, hogy mi van, ha egyszer leesek.

Köszi a válaszokat!

2012. nov. 26. 10:24
 7/8 Olivi válasza:

szerintem a kobak és a gerincvédő is nagyon fontos

én egyszer a hátamra estem és még egy hétig fájt a gerincem

2013. febr. 22. 14:30
 8/8 A kérdező kommentje:

Átmentem azóta másik lovardába, ahol voltizzsal tanultam+a lovak sem ijedősek, de azért néha előfordul, hogy megijednek.

Itt egyetlen egyszer nem volt halálfélelmem, most már nyeregben is biztosnak érzem az ülésem. :)

Ahol kezdtem lovagolni, ott olyan érzésem volt, hogy csak a szentlélek tart a nyeregben. :S

2013. nov. 29. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!