Ti mikor estetek először a lóról?
Én még csak 12 alkalommal voltam, de kb. már 4-5x hajszálon múlt, hogy nem estem le. Az egyik ló állandóan megijed mindentől és folyton beugrik vágtába, persze a legváratlanabb pillanatokban, mondjuk amikor épp ügetésben karkörzést csinálok...
Nem is az eséstől félek, de a fejemet és a gerincemet piszkosul féltem. :(
Nincs saját kobakom, a lovardaiak meg ne túl bizalomgerjesztőek, ilyen gumis vackok, ami az áll alatt megy át. Ezek megvédenének az esésnél?
És a gerincvédő vagy a mellény szerintetek hasznos? Mert amúgy is december 20-án van a szülinapom, és arra gondoltam, hogy azt kérnék szülinapomra+meg a Jézuskától...
Ne értsetek félre, tényleg nem félek a lovaglástól, nagyon-nagyon élvezem, teljesen más vagyok, amióta lovagolok, de a sérüléstől tényleg félek.
A gerincvédő mellény jó ötlet. De akkor ugye nem kobak nélkül lovagolsz? A legegyszerűbb kobak is véd valamennyit, ha már úgyis jönnek az ünnepek, kérhetnél egy kobakot ÉS egy gerincvédőt. A Decathlonban viszonylag olcsón (6-7000 Ft-ért) már jó minőségű, megbízható kobakokat lehet kapni.
Egyébként kb. 10 évesen estem először. Már egy jó ideje szabadon lovagoltam, és jól össze voltunk szokva a lóval, tehát elvileg minden oké volt. Megijedt, nem számítottam rá, leestem. Megijedtem, sírtam egy nagyot, aztán a következő hétre túltettem magam az egészem, és továbbra is ő volt a kedvenc lovam.
Kobaknál egyébként az ár és a megbízhatóság nem teljesen áll arányban. A drágább gyakran azért drágább, mert szellőzős, állítható a mérete, vagy szebb (bársony bevonatú). Az olcsóbb kobakokon nincs ugyan szellőző, nem állíthatóak, és kevésbé szép a kivitelük, de a fejedet ugyanúgy megvédik. Ez nem olyan, hogy az olcsót kartonpapírból gyártják, a drágát meg vasbetonból.
Köszi a válaszokat, természetesen kobakban lovagolok!
Akkor szétnézek használtan, hátha találok mellényt is meg kobakot is. :)
A lovardai kobakok tényleg nem túl gusztik, de elviselném, az zavar, hogy csak egy kinyúlt gumi megy át az államnál, aztán ennyi. nem tudom, hogy a fejemen maradna-e, ha repülnék egyet.
Lovaglásban közben pedig soha nem félek az esésétől, sőt, ha beugrik vágtába a ló, mg élvezem is, csak aztán mindig itthon parázok rá a dologra, hogy mi van, ha egyszer leesek.
Köszi a válaszokat!
szerintem a kobak és a gerincvédő is nagyon fontos
én egyszer a hátamra estem és még egy hétig fájt a gerincem
Átmentem azóta másik lovardába, ahol voltizzsal tanultam+a lovak sem ijedősek, de azért néha előfordul, hogy megijednek.
Itt egyetlen egyszer nem volt halálfélelmem, most már nyeregben is biztosnak érzem az ülésem. :)
Ahol kezdtem lovagolni, ott olyan érzésem volt, hogy csak a szentlélek tart a nyeregben. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!