Hány km-t mehet egyszerre egy ló?
Egy teljesen átlagos felkészültségű lóval könnyű terepet (ne legyenek meredek emelkedők, lejtők, túl mély talaj, stb.) mehetsz kb. két órát egyben, amit úgy állítsatok össze, hogy a változatos legyen a jármód, de a nagyobb rész mindenképp lépés. Nem tudom, mekkora távot akartok megtenni, de én a reggeli órákban mennék két órát, nagyon max. két és felet, utána pihenőt tartanék, ahol ehet-ihat is a ló és csak a hőség csökkenése után délután nyergelnék újra. Ha muszáj, újabb két órát kibír a ló, de az se baj, ha ennél kevesebbet kell mennie.
Vagy menjen reggel egyben három órát, de utána pihi másnapig.
Ha komolyabban rá van készítve a ló a túrákra, akkor lehet növelni a terhelést a túrán is, de összességében még a komoly túralovak is (jó esetben) napi öt-hat óránál többet nem mennek, azt is több részletben.
Ha jól bírja a terhelést a lovad, akkor is mindenképp pihenjetek dél körül néhány órát és csak utána induljatok tovább. A pihenőben nyergeljetek le, kapjonak a lovak enni-inni, ápoljátok le, ha van rá lehetőség, mossátok le őket, újabb nyergelésig a nyeregalátéteket tegyétek ki a napra száradni, ha megkeményedne, újabb felrakás előtt azt is keféljétek egy kicsit át.
igen, ahogy Gabka írta én is kb úgy lőném be. ha most a melegtől eltekintünk, akkor vagy 2 óránként illik megállni, vagy egyben mehet 3-at, de akkor aznap annyi.
2 óra alatt pedig kb 20 km-t lehet megtenni, de ez egy nagyon hozzávetőleges adat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!