Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az akváriumba mehet egyszerre...

Az akváriumba mehet egyszerre a co2élesztős és a levegőztető? Ettől menyi idő után lesznek szebbek, egészségsebek a növények?

Figyelt kérdés
2011. febr. 20. 23:14
 1/2 Platypus ***** válasza:
100%
Ha nem megy a levegőztető, fulladni fognak a halak, az oxigénhiány mellett a magas CO2 szint is ezt okozza. A levegőztetés rontja a CO2 hatásfokát, mert gyorsabban megy ki miatta a vízből, de a halakra is kell gondolni. Vedd minimál fokozatra a levegőztetőt, vagy csak a szűrővel mozgasd a vízfelszínt, az egy jó kompromisszum. Ha a többi feltétel, tehát a megfelelő fény és a tápozás is megvan, akkor néhány óra után látod, hogy buborékozni kezdenek a növények. Ha a feltételek nem adottak, akkor meg semmi értelme a CO2-nek. Ha minden stimmel, az új hajtások gyorsabban jönnek majd, növénye válogatja milyen hamar jelennek meg. Egy hínárnál pár nap, egy Anubiasnál pár hét.
2011. febr. 20. 23:31
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem egy táptalajtól hamarabb szebbek lesznek, legalábbis én mikor kavicsot lecseréltem egy normális talajra, az sokat javított a növényeken. Én CO2 ellenes vagyok, mert könnyű kinyírni vele a halakat. Ha mindenáron kell valami, akkor inkább folyékony CO2 adagolás, Easy-Life Carbo vagy Liqui Carbo vagy Happy Carbo-val.
2011. febr. 21. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!