Egy kis segitséget szeretnék kérni oktatokol ha lehet? A tobbi lent
oktatoktol*
szegeden*
Bár nem vagyok se oktató, se szegedi, el tudom mondani, hogy mi anno hogy jelentkeztünk egy lovardába.
Elmentünk a környékünkön levőbe. Először nézelődtünk, lovat simogattunk, barátságosan fogadtak. Meg lehetett nézni 1 órát is. Tetszett az oktató stílusa, jelentkeztünk. Megmondtuk, hogy szeretnénk járni.
Felnőttként is érdemes elkezdeni, a lovardák általában tartanak különböző méretű lovakat, hogy a legmegfelelőbbet tudják adni a te testalkatodhoz.
Árak: nálunk 2500 Ft egy óra. Lovardától függően futószáron 20-30 perc, osztályban 45-60 perc, persze az ár eltérhet. Bérletben általában jobban megéri.
Amit figyelj meg az első látogatáskor: tiszták-e a lovak, egészségesnek látszanak-e, nem pedig elgyötörtnek.
Beszélgess oktatókkal, alkalmazottakkal, kérdezz, akár "butaságot" is, figyeld meg a reakciójukat, legyenek türelmesek, de határozottak. A lovakkal szintén. Pozitívum az is, ha a tanulók ápolhatják, nyergelhetik a lovat óra előtt-után, nem pedig felülsz egy felszerszámozott lóra, majd leszállsz és esélyed sincs barátkozni vele.
Felszerelés: egy jó minőségű lovaglónadrág, fejvédő (kobak) és egy lovaglócsizma/cipő szinte elengedhetetlen. Pl. Decathlonban egész jó áron vannak. Szerintem mást elsőre tök fölösleges bevásárolni, általában mindent adnak. Később majd kitapasztalod, hogy szeretnél-e saját pálcát vagy keféket.
Remélem tudtam információval szolgálni, sok sikert a tanuláshoz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!