Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Combra való engedésnél a...

Combra való engedésnél a csípő melyik irányba terhel?

Figyelt kérdés
Ha balra végezzük a combra való engedést, akkor a ló kissé jobbra van hajlítva, a jobb csizmával a heveder mögött oldalirányba toljuk. A testsúlyunkat kissé a bal vagy a jobb ülőcsontunkra helyezzük? Mert már olvastam mindkét variációt, de gyanítom, hogy a ebben az esetben a balra helyezzük lesz a helyes. Vagy nem?
2014. máj. 28. 21:54
 1/3 anonim ***** válasza:
Erről megoszlanak a vélemények, akárcsak arról, hogy hová üljünk vállat be lovaglása során. Utóbbi esetében én azt tartom logikusnak, hogy mint ami a feladat lényege is - a ló súlypont alá léptetése, tehát a belső oldalra kell ülni. Csizmára engedésnél a ló a súlyponton túl oldalra lép, de semmiképp nem ülnék a külső oldalra, már csak azért sem, mert a belső állítás belső ülőcsont-terhelést jelent, másrészt meg mert a külső oldalt fel kell szabadítani. Tehát jobb kézen jobbra ülnék (nem ülök, mert sok kiképzésbeli haszna nincs a combra engedésnek, mivel a lovat nem a súlypont alá léptetjük, így csak a vállat be bevezetéseként használtam a gyakorlatot).
2014. máj. 28. 23:07
 2/3 anonim ***** válasza:
Még egy kiegészítés: combra engedésnél a lovat nem kell hajlítani, csak állítani, tehát a belső csizma hevederen történő oldalra nyomásán és a belső ülőcsont terhelésén kívül a belső szár csak kismértékben állít (míg vállat be esetében a külső szár hozza be a ló vállát (nem a belső szár a fejét) így a ló hajlítva van). Javasolnám, ha szabad, hogy amennyiben a ló érti az oldalra léptető csizmát, inkább a vállat be lovaglására koncentráljatok.
2014. máj. 28. 23:19
 3/3 anonim ***** válasza:
0%
Ebben az esetben a bal ülőcsontot terheld.
2014. máj. 29. 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!