Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit jelenet a tenyészkutyáknál...

Mit jelenet a tenyészkutyáknál a BVA/HD szám:szám pl. (5:6 vagy 8:7)?

Figyelt kérdés
Azt tudom hogy a HD a csípőízületi diszpláziát jelenti és a A mentes B átmeneti C enyhe stb. De a BVA-nál szűrt kutyáknál melyik jelenti a mentest és melyik jelent mást?

2014. febr. 26. 11:49
 1/6 zsuzsabazsa ***** válasza:

A tenyésztésben jelent valamit, de meg nem mondom, hogy mit.

[link]

2014. márc. 24. 14:02
 2/6 zsuzsabazsa ***** válasza:
Szerintem abban az arányban van visszatenyésztve az ősökre.
2014. márc. 24. 14:04
 3/6 A kérdező kommentje:
zsuzsabazsa: biztos h nem. Azt tudom h ez a HD BVA a diszplázia meglétét és mértékét mutatja. Angliában szűrt kutyáknál ez az értékelés, mint náluk a HD A B C stb minden betűhöz más eredmény párosul (ezt írtam is). A kérdésem arra irányult h melyik arány, melyik szám milyen mértékű dpt jelent.
2014. márc. 25. 09:49
 4/6 zsuzsabazsa ***** válasza:

Próbálom én is silabizálni de nem jöttem rá.

[link]

2014. márc. 25. 18:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Nemrég megtudtam egy tenyésztőtől, hogy nem a számok számítanak önmagukban, hanem az összegük. Azt nem tudta megmondani, pontosan mi a határérték, úgy emlékezett, hogy 10. Ha ennyi vagy ez alatt van a két szám összege, akkor mentes a kutya, ha nem, akkor nem mentes. Tehát pl. a 4:6, 3:3, 3:6 mentes, a fent említett számok (5:6, 8:7) már nem.
2017. szept. 14. 11:38
 6/6 anonim ***** válasza:

[link]

Az oldalon linkelt pdfekben le van írva minden. A pontszámot a röntgenképek alapján egy standard módszerrel állítják elő, ez sokkal jobb, mint a szubjektív négy kategóriás besorolás. A két szám nyilván a két csípőízület pontszáma. Ha az FCI kategóriákba sorolnánk, a nagyobbik számot kell nézni (a rosszabb ízületet), az FCI A az hozzávetőlegesen 0-3 pontig (comparison... pdf alján van egy táblázat). Van az oldalon egy pdf a kutyafajták hd statisztikáival (vizsgált egyedszám, min, max, medián az utóbbi 15 évben) UK-ben, ott összeadva van a két ízület, mert úgy használják, hogy az a kutya ajánlott tenyésztésre, aminek az összegzett hd pontszáma a fajta mediánja alatt van.

2017. szept. 15. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!