Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mi a különbség a western...

Mi a különbség a western nyeregben lovaglók és a western lovasok között?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy mit tud egy western lovas feltétlenül jobban a stílusról, mint a hobby westernesek? :) Köszi

2014. máj. 25. 18:46
 1/10 anonim ***** válasza:
76%
Pl. western stílusban lovagolni jobban tud.
2014. máj. 25. 20:35
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

a hobbi westernes többnyire angol nyeregben tanult meg lovagolni és hasonló módszereket alkalmaz western nyeregben (pl 2 kézzel fogja a szárat, csikós zablát használ, megpróbálja elérni a támaszkodást, vagy nem, könnyű üget, stb.)

a western lovas pedig rendesen western segítségeket alkalmaz, amik tök mások.

2014. máj. 25. 20:38
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A western lovasok is használnak csikózablát a fiatal lovaknál, és engedélyezett a kétkezes szárfogás is. Feszítőt egy bizonyos képzettségi szint felett használnak és ott már egy kezes szárhasználat a praktikus.

Aki angol nyeregben tanult az angol segítségeket használ, na meg könnyű üget is, ami nem kényelmes a wesco nyeregben. Aki képzett lóval wesco stílusban adja a segítséget, ott főképp a láb és a testsúly dominál, a szár alig-alig.

2014. máj. 26. 08:21
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
tudom, hogy a csikóknál használnak, de csak a csikóknál, felnőtt lovaknál, pl versenyen soha, ha jól tudom nem is engedélyezett.
2014. máj. 26. 09:46
 5/10 anonim ***** válasza:
76%
a kétkezes szárfogásról meg annyit, hogy hogy fogná 2 kézzel a szárat, amikor az egyikben ott a lasszó (sőt, hát ugye mindkettővel fogja, csak az egyikkel dobja), vagy épp a marlboro. :)
2014. máj. 26. 09:47
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, nem láttál még fiatal western lovat. Két kézzel és csikózablával képezik őket és amikor már érti a neck reininget kapja meg a feszítőt és az egykezes szárfogást.

De a stílusbeli különbség nem merül ki a szárfogásban. Másak a segítségek, máshogy dolgozik a ló, mások a feladatok, más a cél.

2014. máj. 26. 10:11
 7/10 anonim ***** válasza:
67%
Meg eleve a western stílus a quarter féle "laposabban" mozgó lovakra kitalálva. Pl quarternek nincs olyan lengő háta, mint egy sport lónak, olyan "laposabb" az ügetése, és azt kényelmesebb kiülni idomító ülésben. Mondhatni nem zavarja a cowboyt a munkában és a lovasok segítségadásai is erre rendezkedtek be, hogy minél kisebb jelre tudja a ló, hogy mi a feladat. Ha megnézel egy reining versenyt, laza a páros, de mégis összeszedett.
2014. máj. 26. 10:25
 8/10 anonim ***** válasza:
75%

egyrészt nem tudom miért jelented ki, hogy én mit láttam és mit nem, másrészt továbbra se értem hogy jön ide a fiatal ló kiképzése, eleve nem lovakról volt szó a kérdésben, hanem lovasokról, én se csak a szárkezelést írtam, ezt senki nem mondta, de egy "hobby westernes" aki angol stílusban lovagol western felszereléssel nem biztos, hogy ismeri azt a bizonyos 1 kezes szárkezelést, sőt, valószínűleg sosem ült rendesen belovagolt western lovon.

sőt, valószínűleg a hobbi western lovas jobban elboldogul egy belovaglás alatt álló csikóval 2 kézzel csikós zablával, mint egy feszítővel felszerelt jól belovagolt lóval.

2014. máj. 26. 10:33
 9/10 anonim ***** válasza:
51%
Te írtad, hogy "hogy hogy fogná 2 kézzel a szárat, amikor az egyikben ott a lasszó". Hát úgy, hogy oda el is kell jutni valahogy, hogy legyen értelme annak, hogy a másik kezében ott a lasszó... Magyarán attól még westernlovas a westernlovas, hogy két kézzel fogja a szárat.
2014. máj. 26. 13:09
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen az hogy hogy a western nyeregben lovagló legtöbbször angol stílusban lovagol csak a felszerelése nem az. És sokszor a lova se western hanem például telivér meg ilyesmi.

A western lovas meg western stílusban lovagol felszereléstül meg mindenestül. Más segítség adásokat használ és akár a stílus múltjáról is többet tudhat (de ez nem törvény szerű) . A westernlovas westernlovakat használ( quarter,appaloosa,paint horse).

2014. dec. 28. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!