Mi a különbség az angol és a western lovaglás közt?
a western lovak (lovaglás) inkább a gyors, fordulékonyságra pl. kanyarban élesen és gyorsan forduljon a ló, míg az angol szimpla lovaglás. westernhez hozzátenném (én is lovagoltam így) fő az összhang, és a bizalom.
szerintem az angol változat jobb:) de ízlések és pofonok! :)
western: itthon nagyon nehéz tényleg jó helyet találni, főleg saját ló nélkül, angolban könnyebb.
Western: laza, munkalovaglás,
Angol: összeszedettebb
A western a lovakkal és marhákkal való munka folyamán alakult ki. Széles, nagy területen felfekvő nyereg, vastag nyeregalátét ezek mind a ló, mind a lovas kényelmét szolgálja, mivel az igazi munkalovasok 8-10 órát is nyeregben töltöttek egy nap. Mivel a cowboynak sokszor kellett másra figyelnie így nagyon finom kommunikációs rendszert építettek fel a lovaikkal, úgy, hogy a legkisebb jelre vagy segítségre tudják, hogy mit kell csinálni. Később ezek a munkafolymataok ültetődtek át a versenyekbe pl cutting.
Az angol lovaglás merevebb és sokat ad a külsőségekre, ami szerintem abból ered, hogy régen Európában a lovaglás úri sportnak számított, ők meg sokat adtak ezekre a dolgokra. A seregek lovasai is főként úri származásúak voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!