Mi a különbség a reining és a barrel western nyergek között? És melyik a kényelmesebb hosszú távon?
barrel: -legkisebb,legkönnyebb
-tömegük ált. 15 kg.
-magas a kápájuk,mély az ülőrész
-az ülőrész velúr-->jobb tapadást biztosít
-rövid a nyeregváz
-csak elől van hevedere
reining:
-lapos ülőrész,vékonyított kengyelszíj,ami elől helyezkedik el,ez lehetővé teszi hogy a pl.sliding stoppal,és fordulóknál mélyen hátra tudjon ülni a lovas.
-a kápa közepesen magas
-szintén csak első hevedere van.
ezek a jellemzői röviden.
tehát a különbség az hogy a barrel nyereg segíti a lovast egyensúlyban maradni főleg a gyors tempóban megtett fordulóknál,a reiningnél meg az a cél,hogy hátra tudjon dőlni a lovas a nyeregben,a heveder azonos,előbbinél fogva a kápa mérete különbözik még.
A kényelemről nem tudok nyilatkozni,én angol stílusban szoktam lovagolni,de szerintem ne e kettő közül válassz,hanem inkább pleasure avagy trail nyerget,azt kényelmesnek mondják hosszas lovaglásokon is.Ezt mondják a western univerzális nyergének! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!