Hogyan mélyíthetném el egy lóval a kapcsolatom?
Van egy lovasiskolás ló.. És szeretném ha picit elmélyülne a kapcsoltunk és nem az lenne ,hogy csak kimegyek érte a legelőre behozom és akkor munka.. :c Gyakran ott vagyok mellette simogatom,szeretgetem..stb :) Tudom ,hogy lovasiskolás ló és nem szabad sokat várni de mégis szeretnék vele egy kapcsolatot kialakítani a földről. Ha szólok neki egyből felemeli a fejét és néha nyerít is :) van ,hogy rossz kedvem van kimegyek hozzá elsírom gondom bajom és elkezd bökdösni meg a fejét odahajtja szóval nekem ez már önmagában nagy siker! :) De mégis vonz ,hogy új dolgokat próbáljak úgymond ki vele.
Szóval igazából a "nagy" kérdésem az lenne ,hogy hogyan tudnám annyira elmélyíteni a kapcsolatom vele ,hogy kövessen :) Gondolok itt arra ha elkezdek futni akkor elkezdene mellettem ügetni meg ilyenek ^^
ne haragudj, biztos nem fogsz örülni annak amit írok, de egy lovardás lónak nyáron az lenne a legjobb, ha békén hagynád, nem pedig hogy a táborok alatt, vagy a 38 fokban rótt körök után még csatlakozást tanítgass neki...
sajnos sokan azt várják, hogy a ló olyan kapcsolatban legyen velük, mint egy kutya, de sosem lesz, ha a saját lovadról lenne szó akkor se lesz. én abban se lennék biztos, hogy mikor te sírtál és ő böködött az azért lett volna, mert érezte, hogy szomorú vagy, nem pedig répát keresett a zsebedben.
szerintem ha szereted ezt a lovat akkor azzal teszel a legjobbat neki, ha legelteted (amennyiben nem legelőn él), a friss fűnél jobbat nem tudsz vele tenni. lehet, hogy te jobban élveznéd a csatlakozást, de ő biztos a legelést választaná.
Rendben köszönöm!
Legelőn él és én nem akarom lefárasztani szóval inkább maradok a jutalomfalatnál és a gondoskodásnál. :) Gondolok itt a sok-sok pucolásra,fürdésre,ápolásra és amivel csak megkönnyíthetem lovasiskolás napjait!
Igazából amikor bökdösött már kint voltam nála 20-30 perce :) És itt ahol lovagolok nem leamortizált lovasiskolás lovak vannak akik körbe körbe mennek! Nagyon élettel teliek :) Amikor megyünk értük és szólunk nekik bevágtáznak a legelőről és tudják ,hogy munka van mert úgy-e nálunk vannak a vezetőszárak meg csak ilyenkor hívjuk be az összeset általában (persze van kivétel is) és már 15-18 évesek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!