Hogyan lehetne jó a kapcsolatom ezzel a kutyával?
Egy kistestű kutyusról van szó. Házvezetőnőként dolgozom és rá is vigyázok, vagyis jobban mondva enni adok neki, és elviszem sétálni. Pár hónapja ismerem, és h-p napi négy órát találkozunk.
A ''probléma'', hogy igen félős a kutyus. Most már viszonylag nem fél annyira, de még sokszor megijed, összehúzza magát, mintha félne tőlem, pedig erre sosem adtam okot. Azt is problémának látom, hogy a gazdája nem igazán nevelte meg, szerintem nincs is igazán tekintélye a kutyus előtt senkinek. Mikor megérkezem, nagyon örül a kutyus, felugrál, lehajolok hozzá, megsimogatom, de mégis odapisil - most nem tudom, vajon örömében-e?
Túl erős inger neki, ahogy megérkezel, és megsimogatod. HA megérkezel maradj teljesen semleges, ne nyúlj hozzá, ne is nézz rá. Pakold le a cuccaidat, menj el vécére, öltözz át, stb. Ha viszont láthatóan megnyugodott, elfőlt, sóhajtott, akkor hívd magadhoz és simogasd meg, üdvözöld kicsit megkésve, a nyugodt viselkedést jutalmazva, nem az izgatottat.
Emellett még azt tudod csinálni, hogy folyamatosan potyogtatsz neki finomságokat, és akkor jó élményt köt hozzád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!