Mit foglal magában a természetes lókiképzés? Többi lent.
Mi a célja?Milyen lovaknál alkalmazzák?Mik kellenek hozzá?Oldalakat
tudnátok mondani?Minden érdekel.Tudom google barátom,de ott nem találtam semmi jót.Leginkább saját tapasztalatokra vagyok kíváncsi,de minden érdekel.
Főként lovak belovaglására, elrontott lovak helyrehozatalában alkalmazzák, de jó bizalom építésre is. Többféle típus van, de a két legelterjedtebb a Monty Roberts féle Csatlakozás és a Pat Parelli féle, aminek az alapja a 7 játék.
Mindkettő a földi munkát helyezi előtérbe.
Én a 7 játékkal ismerkedtem. Alapozó munkának nagyon jó, segít a lóval a kapcsolatfelvételben és a tisztelet rendezésében is. Van olyan feladat mely a nyomásra való engedést tanítja a lónak (pl ez később jól jön a nyeregből való munkánál, mert a csizmát is könnyebben veszi a ló).
Szerintem hátránya nincs, viszont ezek csak az alapok, tehát a ló bizalommal lesz a lovasában, és enged a segítségeknek. Innen lehet tovább építkezni, finomítani.
A trükktanítást most direkt nem veszem ide, az megint kicsi tmás.
Nem is az a lényeg, hogy "hogy" kezdi el, hanem, hogy aki nem ért hozzá az inkább ne próbálkozzon, mert még nagyobb kárt okozhat.
Láttam már olyan lovat, amit a nagy "parellista" kislányok olyan jól felkészítettek, hogy utána minden megrezdülő bokortól összetojták magukat. :)
Gondolom te tetted fel a Monty-s kérdést is (szó használatból ítélve).
Googleben igenis seperc alatt lehet találni hasznos dolgokat. :)
Beírod, hogy Parelli 7 játék vagy Monty Roberts csatlakozás...első linkek elolvasása utána már is lesz némi fogalmad róla. Ne légy lusta megkeresni. :D
Youtube-ra ugyanígy beírsz hasonló dolgokat és csak szórja a videókat (angolul keresve még jobbakat ad). Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!