Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mi a véleményetek arról hogy...

Mi a véleményetek arról hogy csak a pénz miatt kivisznek terepre egy 4 éves kislányt vezetőszáron?

Figyelt kérdés
Szerintem felelőtlenség és rendkívül balesetveszélyes.
2014. máj. 8. 09:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

mi az, hogy amúgy nem lovagolt volna? ez egész olyan zavaros... mert az oktató mondta, hogy jó akkor futószár, mire a szülők mondták, hogy nem csakis terep? vagy a gyerek akart terepre menni?

amúgy itt lustaságról van szó.

nem értek az oktatáshoz, de legjobb tudomásom szerint egy 4 éves gyereknek még sok mindent nem lehet tanítani, elég ha szokja a ló mozgását (lépésben) és azt több helyen láttam mostanában, hogy ezt a vezetgetést nem lovardán belül oldják meg, hanem mondjuk 3 pónival kimennek sétálni az erdőbe 15-20 percet, mindegyik pónit valaki vezeti (felnőtt, vagy kamasz besegítő), ez szerintem teljesen rendben van, mert egy kisgyerek biztos jobban élvezi ezt, mint körbe-körbe a pályán, vagy lovarda területén.

de ez a vezetékes verzió olyan, mintha a vezetgetéshez lusta lett volna az illető és nem volt kedve gyalogolni...

2014. máj. 8. 14:02
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez úgy van, hogy az ilyen helyeken a vendég fenekét kell kinyalni. Hogy a lónak nem jó, hogy balesetveszélyes, hogy a gyerek nem tanul semmit, az nem fontos. Élvezze, amit csinál, jöjjön vissza, fizessen és kész. Ezért van az, hogy vannak, akik hónapokig nem vágtáznak, holott már rég osztályban (esetleg terepen is) mennek, úgy, hogy még azt sem tudják, melyik lábra kell ügetni, mert hát az oktató 3 osztálylovastól egy óra alatt beszed mondjuk 9 ezret, míg egy óra futárszár alatt 3 ezret. Korrigálni sem lehet a csemetét, mert azt nem szereti. Ha új helyre megy és megmondják neki, hogy amit az elmúlt három évben "tanult", felejtse el, az esetek 90%-ában nem megy oda vissza.

Én úgy gondolom, hogy kézen is ki lehetne vinni az ilyen kisgyereket sétálni, vagy igenis sétáljon a karámban, mert bármikor bármitörténhet és adott esetben nem mindegy, hogy az az erdőben történik vagy a karámban, merre szabadul el a ló vagy hogy viszi haza a sérült gyereket vagy hogy oda tud-e egyáltalán menni a mentő.

2014. máj. 8. 15:35
 13/16 anonim ***** válasza:

Egy négyéves gyereket még nem lehet futószáron oktatni. Egyrészt ha egy ennyire növésben lévő szervezetet rendszeresen feltennénk a ló hátára (napi 1-1 órára pl, most mondtam egy intenzív esetet, mert ilyen is van), akkor azzal tönkrevágnám a csontjait. O alakban nőnének a lábában, amit nem biztos, hogy felnőttként megköszönne a szüleinek vagy az oktatójának. (Csak nézzétek meg a mongol emberek testalkatát.. nekik ez rendben van, hisz az életüket lovon töltik, de egy modern ember valószínűleg nem így lenne vele).

Másrészt egyszerűen sem annyira kialakult egyensúlyérzéke, sem izomzata, sem pedig megfelelős koncentrációs készsége nincs még ahhoz, hogy oktatni lehessen. Nem véletlen, hogy a Kincsem Nemzeti Lovasprogram az iskolákkal kötötte össze a lovagoltatást, és nem az óvodákkal. (Abba most ne menjünk bele, hogy ez mennyire sikerült/nem sikerült)

Ebből kiindulva, egy ennyire védtelen kisgyereket ha valaki felültet egy ló hátára, és azt a lovat nem földről vezeti, hanem vezetéklóként, az óriási nagy felelőtlenség. Hála Istennek, hogy semmi baj nem történt, de még a világ legbirkább lova is tud olykor meglepetést okozni, az ördög nem alszik! Lehet vezetgetni a négyévest FÖLDRŐL akár egy rövid kis erdei úton, vagy csak a lovarda körül is, ha nem akarjuk hogy az életét is elunja, amiért állandóan csak a pályán vezetgetik körbe-körbe, de azt is inkább egy nyugodt pónin javasolnám, mert ott meg is lehet fogni a gyerkőcöt, ha az egyensúlyát veszítené.

Egy szó, mint száz: ez iszonyat felelőtlen volt, és jóérzésű oktató (értsd: valódi, felelősségteljes oktató!) semmi pénzért el nem vállalta volna, akármennyire meg van szorulva anyagilag. Mert ha a gyerek leesik a 160cm marmagasságú lóról és kicsattan az agyveleje a betonon, akkor ha a lelkiismeretével (annak hiányában) nem is kell elszámolnia, de a hatóságokkal már biztosan.

2014. máj. 9. 13:54
 14/16 anonim ***** válasza:
Hol van ilyen lovarda??!
2014. jún. 1. 17:49
 15/16 A kérdező kommentje:

Pontosan azt nem tudom , de a Balatonnál.

Az ottani lovardák jó része tavasszal megveszi a lovakat, szezonzárás után meg vágóra küldik őket.

2014. jún. 4. 10:48
 16/16 anonim ***** válasza:
Ó, láttam én már ilyet Szilvásváradon is, ménesbirtokos alátéttel...
2014. jún. 4. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!